Sinkkuelämää-tähti Kim Cattrall: Ohjaaja sanoi minua lahjattomaksi

Näyttelijä Kim Cattrall on kulkenut pitkän tien halutuksi näyttelijäksi. Menestys ei ole tullut hänelle itsestäänselvyytenä.

Sinkkuelämää-tähti Kim Cattrall on tottunut glamourintäyteisiin rooleihin ja arvostelumenestykseen. Tähden tie tähtiin ei kuitenkaan alkanut yhtä kivuttomasti.

– Kun oli 17-vuotias, ohjaaja sanoi, että muistutan Marilyn Monroeta. En siis ulkonäköni takia tietenkään, vaan siksi, että olin yhtä lahjaton, Cattrall muistelee.

Järkyttävä kommentti sai Cattrallin miettimään enemmän ulkonäköään.

– Olin täysin naiivi, enkä yhtään tyylikäs. Hiukseni olivat sekavat, farkkuni epäsiistit, enkä käyttänyt meikkiä. Silloin tajusin, että minun täytyy alkaa vähän laittautua, Cattrall kertoo.

Kieltäytyi kolme kertaa Sinkkuelämää-roolista

Cattrall sai nauttia vuosia glamourintäyteisestä roolihahmostaan Sinkkuelämää-sarjan Samantha Foxina. Aluksi näyttelijä ei halunnut ottaa työtä vastaan, sillä Candace Bushnellin kirjat, joihin sarja perustui, olivat naisesta liian surullisia.

– Heitin kirjan menemään, koska se oli niin masentava - se kertoi naisista, jotka ovat valmiina ja miehistä, jotka juoksevat pakoon. Mietin, miten tästä voi saada aikaan tv-sarjan ja vielä komedian, Cattrall kertoo.

Cattrall kieltäytyi sarjasta kolme kertaa, kunnes sarjan käsikirjoittaja Darren Star sai hänet suostuteltua testikuvauksiin. Cattrall ei ole katunut kertaakaan, että otti roolin vastaan.

– Samantha antoi minulle elämän yli 40-vuotiaana. Hän oli niin voimakas ja positiivinen, Cattrall kehuu.

Rankka roolityö sai itkemään

Kim Cattrall elokuvassa Meet Monica Velour.

Cattrallin uusin roolityö on elokuvassa Meet Monica Velour, jossa hän näyttelee entistä aikuisviihdetähteä, joka kärsii päihdeongelmasta ja joutuu elättääkseen itseään tanssimaan nuhjuisessa strippiklubissa.

– Osa kohtauksista sisälsi vain Monican pilkkaamista. Päivän päätteeksi romahdin pukuhuoneeseen ja itkin silmät päästäni. En ole tehty kivestä, Cattrall kertoo.

Roolihahmo Monica on kauneutensa menettänyt karski nainen, joka on kaukana Samantha Foxin hehkeästä roolista. Cattrall otti silti haasteen vastaan hyvillä mielin.

– En ole kiinnostunut olemaan seksi-ikoni ikuisesti, Cattrall sanoo.

Roolia varten näyttelijä joutui lihottamaan itseään melkein 10 kiloa. Urakka oli kuitenkin tähdelle mieleen.

– Söin roskaruokaa, ranskalaisia, vanukkaita ja aivan kaikkea. Sain keskivartalooni oikean vararenkaan, tähti muistelee.

Roolityön jälkeen Cattrall laihtui takaisin normaalipainoonsa. Cattrall suhtautuu ulkonäköasioihin terveellä järjellä. Hysteeriselle painonvartijalle Monican rooli ei olisi edes sopinut.

– En ole kiinnostunut olemaan kuin barbinukke ja muokkaamaan itseäni siihen rooliin seuraavat 20 vuotta. Haluan seurata Helen Mirrenin ja Juli Denchin kaltaisia naisia, joilla on juonteita kasvoilla ja jotka eivät pelkää näyttää ikäänsä. Monican roolityö oli askel tähän suuntaan ja olen erittäin onnellinen siitä, Cattrall sanoo.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuvat: Getty Images, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja