Silminnäkijät: Tornioon veneili laittomia maahantulijoita – poliisi pyytää havaintoja

Silminnäkijähavaintojen mukaan Tornioon yritti eilen tulla veneellä muutama ihminen mahdollisesti laittomin keinoin, kertoo poliisi.

Rikoskomisario Janne Koskelan mukaan poliisi ei kuitenkaan ole tavoittanut yhtään veneellä Suomeen laittomasti yrittänyttä ihmistä.

– Tällaista mahdollisuutta ei ole kuitenkaan suljettu pois. Vaikka valvomme aluetta tehostetusti Tullin ja Rajavartiolaitoksen kanssa, pyydämme myös rajan lähettyvillä ja rannikoilla asuvia ihmisiä ilmoittamaan poliisille, mikäli havaitsevat mahdollisesti laittomasti maahan tulijoita, sanoo Koskela Tornion järjestelykeskuksesta tiedotteessa.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista laittoman maahantulon havainnosta Tornionjokivarressa puhelinnumeroon 0295 466 000. Numero palvelee klo 8-22. Muina aikoina voi ottaa yhteyttä hätäkeskukseen numeroon 112.

– Mikäli maahantulijat ovat turvapaikanhakijoita, heidän tulee ilmoittautua viipymättä poliisille tai Rajavartiolaitokselle. Näin heidät saadaan rekisteröityä mahdollisimman nopeasti turvapaikanhakijoiksi, ja tarjottua heille myös paikka vastaanottokeskuksessa, Koskela sanoo tiedotteessa.

Tornioon saapui eilen Ruotsista rajan yli 130 turvapaikanhakijaa, eli kymmenisen turvapaikanhakijaa odotettua vähemmän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja