Silakoita Välimeren tapaan ja raikas sitrussalaatti 3.4.2001

toim. Kati Nappa

600 g silakkafileitä noin 1 tl suolaa mustapippuria myllystä 4 tomaattia 2-4 valkosipulinkynttä 1/2-1 dl hienonnettua persiljaa 2-3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä 3-4 kuivahtanutta leipäviipaletta

Sipaise uunivuoka öljyllä. Nosta silakat vuokaan ja ripottele sekaan suolaa ja mustapippuria. (Silakat saavat olla sikin sokin).
Kuutioi tomaatit ja leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kuivahtanut leipä pieniksi kuutioksi, muruiksi. Ripottele osa persiljasta (käytä pakastettua, jos sinulla on) ja valkosipuliviipaleet silakoiden päälle. Levitä tomaattikuutiot seuraavaksi ja pirskota öljy sekaan. Levitä pinnalle leivänmurut ja persilja.

Kypsennä uunin alaritilällä 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja leivän kera.

Jälkiruuaksi maistuu raikas sitrussalaatti.


Kuori pari appelsiinia ja yksi greippi ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Voit lisätä joukkoon myös 1-2 kiiviä. Kuori ja leikkaa viipaleiksi veitsellä tai munanleikkurilla. Liruttele hedelmäviipaleiden päälle hunajaa ja mausta tuoreella tai hillotulla inkiväärisilpulla. Lisää pinnalle vielä muutama rouhittu manteli tai pähkinä ja tuoretta tai kuivattua minttua. Pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Lue myös:

    Uusimmat