Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Silakkakeitto

Futureimagebank.com
Futureimagebank.comFutureimagebank.com
Julkaistu 10.04.2001 12:22(Päivitetty 09.02.2005 13:41)
  • 1 sipuli
  • 1-2 porkkana
  • pala selleriä
  • pala lanttua
  • loraus öljyä
  • 1-1 ½ l kalalientä
  • 5-7 perunaa
  • 300-400 g silakkafileitä
  • mauste- ja valkopippuria myllystä
  • tilkka sitruunamehua
  • tilliä ja/tai ruohosipulia
  • lisäksi: kevytranskankermaa tai smetanaa ja pestokastiketta

Hienonna sipuli. Kuutioi porkkana, selleri ja lanttu. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, selleriä, lanttua ja porkkanaa hetki. Lisää kalaliemi ja keitä muutama minuutti. Kuutioi sillä aikaa perunat ja paloittele silakkafileet. Lisää perunakuutiot keittoon ja keitä miedolla lämmöllä pehmeiksi. Mausta vastajauhetulla pippurilla, tillillä ja/tai ruohosipulilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää silakkapalat ja hauduta vielä hetki.

Silakkapalat kypsyvät noin minuutissa. Varo keittämästä liian pitkään etteivät ne hajoa. Tarjoa keiton kanssa pestolla maustettua ranskankermaa tai pelkkää pestokastiketta, silakkakeitto saa aivan uuden vivahduksen.

Lisäksi maistuu hyvä ruisleipä. Voit korvata juurekset 1-2 pussillisella pakastekeittojuureksia.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Viemärivirhe voi tulla kalliiksi joulunaVoiko graavilohta pakastaa?Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytäänTässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:04
    Asuminen

    Viemärivirhe voi tulla kalliiksi jouluna

  • 08:07
    Jouluruoka

    Voiko graavilohta pakastaa?

  • 07:50
    Joulu

    Parhaat paketointiniksit: Näin käärit vaikka sukset joululahjaksi!

  • 06:39
    Sydänterveys

    Suomalainen jouluruoka on suolaista ja rasvaista – sydänlääkärin vinkit herkkupöytään

  • Eilen18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi