Silakkakeitto

  • 1 sipuli
  • 1-2 porkkana
  • pala selleriä
  • pala lanttua
  • loraus öljyä
  • 1-1 ½ l kalalientä
  • 5-7 perunaa
  • 300-400 g silakkafileitä
  • mauste- ja valkopippuria myllystä
  • tilkka sitruunamehua
  • tilliä ja/tai ruohosipulia
  • lisäksi: kevytranskankermaa tai smetanaa ja pestokastiketta

Hienonna sipuli. Kuutioi porkkana, selleri ja lanttu. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, selleriä, lanttua ja porkkanaa hetki. Lisää kalaliemi ja keitä muutama minuutti. Kuutioi sillä aikaa perunat ja paloittele silakkafileet. Lisää perunakuutiot keittoon ja keitä miedolla lämmöllä pehmeiksi. Mausta vastajauhetulla pippurilla, tillillä ja/tai ruohosipulilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää silakkapalat ja hauduta vielä hetki.

Silakkapalat kypsyvät noin minuutissa. Varo keittämästä liian pitkään etteivät ne hajoa. Tarjoa keiton kanssa pestolla maustettua ranskankermaa tai pelkkää pestokastiketta, silakkakeitto saa aivan uuden vivahduksen.

Lisäksi maistuu hyvä ruisleipä. Voit korvata juurekset 1-2 pussillisella pakastekeittojuureksia.

Lue myös:

    Uusimmat