Mainos

Sikainfluenssaepidemia parempaan päin - vakavasti sairaita vähemmän

Sikainfluenssahuippu saattaa olla Huomenta Suomen haastatteleman HYKSin ylilääkärin Veli-Jukka Anttilan mielestä ohi, sillä pahin tilanne sairaaloissa oli jo viime viikon alussa. Tuntuma lääkäreillä on tämä, vaikka täysin varmaa tietoa asiasta ei olekaan.

- Potilaita tulee H1N1-taudin takia edelleen päivystykseen, mutta ei niin runsaasti kuin viikko sitten. Tarkat luvut tilanteesta saadaan puolenpäivän aikaan, Anttila sanoo.

Tämän päivän uutiset kertovat, että seuraavaksi Suomeen iskee virusmuunnos sikainfluenssasta.

- Se on tietenkin mahdollista, sillä influenssavirus muuntuu aina. Se todennäköisyys, että mitä enemmän ihmiset sairastaa ja mitä enemmän virusta on maailmalla liikkeellä, muunnosten ilmaantuminen on todennäköistä. Muunnoksia on jo nytkin liikkeellä, Anttila selvittää.

Virusmuunnosta vastaan toimii tällä hetkellä rokottaminen. Silloin kun rokottaminen on Anttilan mukaan laaja-alaista, ei virustakaan ole niin paljon liikkeellä.

Influenssaepidemia tuntusi siis jo suuntaavan parempaan päin. Todella vakavasti sairaiden määrä on vähentynyt. Rokotus kannattaa Anttilan mielestä joka tapauksessa ottaa, sillä se auttaa myös tulevia virusmuunnoksia vastaan.

- Toki on aina sellainenkin mahdollisuus, että virus muuntuu niin paljon, että rokotus ei tehoa. Mutta se käsittääkseni vaatii jo aika monessa kohtaa sen viruksen muuntumista. Pandemia tulee alloissa: epidemiasta voi tulla kolme tai neljäkin erilaista aaltoa ja me olemme nyt vasta ensimmäisessä. Jos rokotus onnistuu hyvin, ensimmäinen aalto jäänee voimakkaimmaksi, Anttila ennustaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.