Siisti silmämeikki

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten pohjustetaan silmämeikki, ja mitkä hoitotuotteet sopivat herkälle iholle.

Kiinnostaako sinua tietää, miten kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riialle !

Silmämeikin pohjustusta

Hei!Olen 17-vuotias, raskaat luomet omaava ja voimakkaasta silmämeikistä pitävä tyttö. Ongelmanani onkin, kuinka saada luomiväri pysymään kerääntymästä luomivakoon. Olen kokeillut silmämeikinpohjustajaa ja vedenkestävää luomiväriä, jonka päälle normaalia luomiväriä, eikä kumpikaan näistä ole toiminut. Lisäksi olen kokeillut myös peitevoide+puuteri -yhdistelmää ja meikkivoide+puuteri -yhdistelmää. Mikä olisi OIKEASTI pitävä pohjustus?

Asiantuntija vastaa:

Heippa. Kun pohjustat luomet peitevoiteella ja puuteroit huolellisesti, pitäisi silmämeikin pysyä hyvin paikoillaan raskaillakin luomilla. Muistathan että puuteroit luomet niin, että luomen iho tuntuu hyvin puuteroidulta eikä lainkaan nihkeältä tai voidemaiselta. Jos iho luomen iho jää yhtään rasvaiseksi tai joka kohdassa ei ole puuteria, luomiväri varmasti kasautuu siihen päivän mittaan.

Hyvä kikka on myös käyttää pohjustuksen päälle voidemainen luomiväri, ja kiinnittää se sitten vielä puuterimaisella luomivärillä. Tämä on mielestäni takuuvarma tapa saada silmämeikki pysymään hyvin koko päivän.

Huolellisuutta siis meikkaamiseen ja uskon, että saat silmämeikkisi pysymään kauniina ja siistinä varmasti.

Liian tummat kulmat

Hei! Olen värjännyt hiukseni vaaleiksi, oikeasti ne ovat tummahkot maantienruskeat. Ongelma on se, että kulmani ovat hiuksiin nähden nyt todella tummat. Mikä olisi paras keino saada ne näyttämään vaaleammilta?

Asiantuntija vastaa:

Voit käydä kampaajalla vaalennuttamassa kulmakarvasi. Kulmiin laitetaan vaalennusainetta hyvin miedolla hapetteella, ja annetaan vaikuttaa hetki. Kulmat vaalenevat melko nopeasti, joten siksi suosittelen käyntiä ammattilaisen luona. Lopputulos keventää kasvojasi ja saa hiukset ja kulmat yhteneväisemmän näköisiksi.

Siisti huulimeikki

Miten estän huulipunaa karkailemasta suun ympärillä oleviin juonteisiin?

Asiantuntija vastaa:

Pohjusta huulet ensin valoa heijastavalla Perfect Cover -peitevoiteella ja puuteroi kevyesti Ideal Finish -kivipuuterilla. Rajaa huulet pitkäkestoisella Stay On Lip Liner -kynällä ja häivytä ja pehmennä rajausta myös huulen iholle. Levitä valitsemasi huulipuna huulille siveltimellä huolellisesti. Paina ylimääräinen puna paperilla pois ja lisää tarvittaessa toinen kerros.

Huolellisesti tehty huulimeikki pysyy hyvin. Jos huulipuna kuitenkin lähtee jossain vaiheessa päivän aikana karkailemaan pahasti juonteisiin, pyyhi kaikki pois ja maalaa huulet alusta alkaen uudestaan. Näin lopputulos on siisti ja huoliteltu aina.

Kotoinen käsihoito

Minkälaisen hoidon ja minkälaisilla tarvikkeilla voisin tehdä itse kotona käsilleni saadakseni ne pehmeiksi?

Asiantuntija vastaa:

Nivean ihana SOS Hand Cream on kuivien käsien pelastus! Levitä käsivoidetta aamuin illoin, ja päivällä tarpeen mukaan.

Tehohoidoksi sopii se, että laitat illalla paksun kerroksen rasvaa käsiin ja siihen päälle puuvillahansikkaat. Voide imeytyy yön aikana ja käsien iho saa pehmeyttä ja sileyttä. Testaa!

Väsyneet silmät

Silmäkulmani "valuvat" alaspäin. Miten voisin meikata ne niin, etteivät ne näyttäisi niin valahtaneilta ja väsyneiltä?

Asiantuntija vastaa:

Satsaa rajaukseen. Nivean nestemäinen Expert Eyeliner on loistava rajausväri, jolla voit tehdä niin paksun tai ohuen rajauksen kuin haluat.

Alaspäin valuville silmille sopii kissamainen rajaus, joka nousee silmäkulmasta ylöspäin.

Tee siis rajaus näin: rajaa silmän sisäkulmaan ohut viiva. Paksunna rajaa ulkonurkkaa kohti ja jatka linjaa ulospäin ja viistosti, ikään kuin tekisit sen loppuosaan pienen koukun. Tämä tyyli kohottaa silmiesi linjaa.

Muista myös taivuttaa ripsesi ja käyttää maskaraa joka antaa tuuheutta ja kaarevuutta ripsille.

Herkän ihon hoitotuotteet

Ihoni on pintakuiva sekaiho, mutta myös samalla herkkä ja punoittaa helposti. Minkälaista kosteusvoidetta ja naamiota suosittelisit?

Asiantuntija vastaa:

Hei! Suosittelen sinulle Nivean Sensitive Balance -hoitolinjan tuotteita. Kokeile kosteusvoiteeksi Nourishing Day Care -voidetta. Se suojaa herkkää ihoa ja tasoittaa ihon punoitusta. Tuote sopii 24h voiteeksi, eli aamuin illoin. Refreshing Moisture Mask kosteuttaa ja raikastaa ihoa. Se on pintakuivalle iholle erinomainen pelastus 1-2 kertaa viikossa käytettynä. Testaa!

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja