Sienipihvit ja lämmin herne-sipulisalaatti 2.8.2001

Toim. Marita Suontausta

Sienipihvit n. 8-12 kpl

2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl hiivaleipäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl yrttisuolaa
ripaus mustapippuria
n. 1 l tuoreita sieniä

1. Paloittele puhdistetut sienet ja kuumenna pannulla, kunnes nestettä alkaa irrota. Jäähdytä. Hienonna sienet. Esikypsennys ei ole välttämätöntä. Rouskut täytyy ryöpätä ennen pihveihin lisäämistä.
2. Sekoita kananmunien joukkoon kaurahiutaleet, jauhot, mausteet ja sienisilppu.
3. Kuumenna ohukaispannu tai tavallinen pannu ja öljyä kevyesti.
4. Nosta reilu ruokalusikallinen taikinaa pannulle ja painele pihveiksi.
5. Paista miedolla lämmöllä noin 5 min. molemmin puolin kauniin ruskeaksi.

Lämmin herne-sipulisalaatti

nippu kesäsipulia varsineen
100-200 g leikkopapuja
2 dl herneitä
1 rkl sitruunamehua
0,5-1 tl yrttistä pippurisekoitusta
0,5 tl suolaa
n. 1,5 dl ranskankermaa
(muutama lehti rucolaa)
ruukku jääsalaattia
tilkka öljyä
1. Silppua sipulin varret ja viipaloi sipulit.
2. Paloittele pavut ja kiehauta ne puolikypsiksi pienessä vesitilkassa.
3. Kuumenna öljy kattilassa ja pehmitä sipuliviipaleita siinä. Lisää herneet ja pavut. Jatka kypsennystä.
4. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja yrttiseoksella. Kaada sekaan ranskankermaa ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.
5. Suikaloi salaatti ja rucola ja kääntele kattilassa sipuli-herneseoksen joukossa hetki. Nosta tarjolle ja tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat