Mainos

Sexpon avoin kirje Tullille: Huoli lasta esittävistä seksinukeista on turha – "Voivat ehkäistä seksuaalirikoksia"

Huoli lapsia esittävistä seksinukeista perustuu Sexpon mukaan vääriin olettamuksiin niiden roolista ihmisen seksielämässä.

Seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestön Sexpon mukaan nukeilla on rooli seksuaalirikosten vähentämisessä sen sijaan, että seksinuket liittyisivät lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin tai sellaisen valmisteluun.

Tulli kertoi tiistaina tehostaneensa lasten näköisiin seksinukkeihin liittyvää tavaravalvontaa. Tulli oli saanut vihjeen, jonka mukaan lapsen näköisiä seksinukkeja saatetaan yrittää tuoda Suomeen.

– Henkilö, joka käyttää paljon rahaa ja vaivaa nuken hankintaan, on jo tehnyt päätöksen siitä, että hän haluaa toteuttaa seksuaalista taipumustaan ennemmin nuken kanssa kuin ajautua seksuaalirikokseen lasta kohtaan. Siksi olisi tärkeää, että tulliviranomaiset tai muut seksinukeista huolestuneet toimijat eivät vaikeuttaisi niiden saatavuutta tai muuten hankaloittaisi niiden tilaajien elämää, Sexpo toteaa tiedotteessaan.

Nukkien herättämä huoli tuottaa Sexpon mukaan pahimmillaan vahingollisia lopputuloksia, jos niiden merkitystä lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisyssä ei ymmärretä.

– Vaikka nuket aiheuttavat ymmärrettävästi vastenmielisyyden tunteita, kielteisten tunteiden ja asenteiden ei pidä antaa estää perusteltuja toimintatapoja seksuaalirikosten ennaltaehkäisyssä.

Sexpo-säätiö kertoo tiedotteessaan lisäksi tarjoavansa mielellään sekä Tullille että muille asiasta huolestuneille viranomaisille koulutusta ja konsultaatiota tästä aihepiiristä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.