Mainos

Sevón: Lainsäädäntö liian väljää

Korkeimman oikeuden presidentin mielestä valtioneuvoston tulisi valmistella lainsäädäntöä perinpohjaisemmin. Nykyinen käytäntö jättää tuomioistuimille liikaa valtaa päätöksentekoon.

Korkeimman oikeuden presidentti Leif Sevón syyttää lakien laatijoita vaihtelevista tuomioista. Sevónin mukaan valtioneuvoston pitää pystyä valmistelemaan lainsäädäntöä täsmällisemmin kuin se nyt tekee. Lainsäätäjä siirtää tuomioistuimille liikaa valtaa, Sevón sanoo Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa.

-Tuomioistuimien liikkumatila on järkevää siinä mielessä, että käytäntö on näin mahdollista sopeuttaa muuttuneisiin olosuhteisiin. Joissakin tapauksissa se merkitsee kuitenkin sitä, että lainsäätäjä siirtää valtaa tuomioistuimelle enemmän kuin on suotavaa, Sevsn sanoo.

Sevónin mukaan jo nyt on havaittu, että lakien väljyys lisää korkeimmassa oikeudessa käsiteltävien juttujen vaikeutta.

Korkeimman oikeuden presidentti arvostelee myös Helsingin hovioikeutta viivyttelystä paljon julkisuutta saaneessa espoolaispoikien palauttamisasiassa. Sevón haluaisikin selvittää, tarvitaanko Suomessa lapsi- ja perhekysymyksiin erikoistunut tuomioistuin. Hänen mukaansa sellaisesta olisi voinut olla hyötyä myös espoolaispoikien asian käsittelyssä.

-Kun yhteiskunta eriytyy, niin samalla kasvaa tarve saada erityisasiantuntemusta tuomioistuimiin, hän sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.