Mainos

Seurue körötteli Australiasta Suomeen 1920-luvun autoilla

Australialainen Ian David Neuss kunnosti eläkkeelle jäätyään nuoruudessa isältään saamansa auton ja lähti kiertämään ystäviensä kanssa maailmaa.

Neuss kertoo, että hän kiersi ensin Australian ympäri.

– Siihen meni kuukausi. Mietin, että entä nyt? Mihin seuraavaksi? Ystäväni Bill Amman heitti huulena, että sen jälkeen voisi kiertää maailman, naurahtaa hyväntuulinen Neuss.

– Tuumasta toimeen olemme vaimoni ja seurueeni kanssa ajaneet jo 11 maan halki Suomeen. Viime vuonna laivasimme autot ensin Bangkokiin, joista ajoimme ensin Thaimaan, Laosin ja Kiinan läpi. Jätimme autot Kiinaan ja lepäsimme talven Australiassa. Tänä vuonna jatkoimme matkaa ja olemme ajaneet Kazakstanin, Uzbekistanin, Turkmenistanin ja Venäjän läpi, luettelee Neuss.

Auto vetää puoleensa ihmisiä

Neussin seurueeseen kuuluu vaihteleva joukko ystäviä, mutta vakituisena jäsenenä matkalla on Bill Amman vaimonsa kanssa.

– Minun autoni on Wippet vuosimallia 1927. Tämä on sellainen sen ajan Lada tai Volkswagen eli ihan toista kuin Dodge, joka oli kallis auto siihen aikaan, toteaa pilke silmässä Amman. 

– Hankin auton pari vuotta sitten vanhalta mieheltä, joka oli kunnostanut sen. Autoni ei ole kokonaan entisöity kuten Ianin Dodge. 

Ammanin mukaan kaiken ikäiset ihmiset ovat kiinnostuneita vanhoista autoista.

– Autojen avulla tutustumme koko ajan uusiin ihmisiin. Nämä innostavat 10-vuotiaita poikia ja jopa 80-vuotiaita naisia. Kaikki ovat meille todella ystävällisiä. Hidas matkanteko on juuri tämän vuoksi niin mukavaa,  hehkuttaa Amman.

Suurilta havereilta on vältytty

Neussin mukaan autot ovat kestäneet yllättävän hyvin pitkän matkan.

– Pieniä rikkoutumisia ovat lähinnä aiheuttaneet huonokuntoiset tiet. Renkaita ja pultteja on korjattu. Meillä on mukana vararenkaita.

– Meillä ei ole ollut mitään uhkaavia vaaratilanteita missään maassa. Ei edes syrjäseuduilla tai Venäjällä. Matkan teko on sujunut kaikin puolin mallikkaasti, toteaa Neuss.

Amman jatkaa, että he viipyvät Suomessa kaikkiaan runsaan viikon ajan. Helsinkiin seurue saapuu tänä iltana.  Australialaisten matkakertomukset kokonaisuudessaan blogista.

Australialaisten matkakuulumiset tänään Kymmenen Uutisten kevennyksenä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.