Sergio Perez haluaa Red Bullilta vastauksia – tallimääräys vei kisavoiton: "Haluan selvittää, että mitä seuraavaksi"

Red Bull -talli joutuu käymään myös kiperiä keskusteluita viikonlopusta, joka päättyi sen kaksoisvoittoon Barcelonan radalla. Sergio Perez ei ollut tyytyväinen tapaan, jolla hän menetti kisavoiton Max Verstappenille.

Perez sai pienen viivyttelyn jälkeen Red Bullilta luvan yrittää Mercedes-kuski George Russellin lyömistä, kun hänen tallikaverinsa Verstappen kamppaili avattavan takasiiven ongelman kanssa.

Meksikolaiselta ei lopulta vienyt kuin hetki napata kärkipaikka haltuunsa. Verstappenin varikkokäyntinsä jälkeen saama vauhdin lisäys pakotti kuitenkin Perezin pian tekemään tietä. Tiimiradiossa kuului selvä tallimääräys, kun Red Bull tiedotti Perezille tämän olevan ”eri taktiikalla” kuin Verstappen.

Perez teki työtä käskettyä ja väisti hollantisen edestä, mutta totesi samalla, että asiasta täytyy keskustella kisan jälkeen. Hänen mielestään Red Bull ei tehnyt kaikkeaan hänen taktiikkansa maksimoimiseksi.

– Minä haluan vain ymmärtää asian. Koska olin (tuossa vaiheessa) kahdella pysähdyksellä, olisin voinut päästä heidän ohitseen nopeamminkin, ja pystynyt mahdollisesti optimoimaan taktiikkani.

– Sitten vietin pari kierrosta takana. Haluan ehkä vain selvittää paremmin, että mitä seuraavaksi tapahtuu, Perez sanoi F1TV:n haastattelussa.

Nopeampi päätös taktiikan valinnassa olisi hänen mukaansa voinut tehdä kisasta hyvin erilaisen.

– Olen täällä voittaakseni. Luulen, että jos olisin ollut kolmen pysähdyksen taktiikalla, olisin voittanut kisan.

Lue myös:

    Uusimmat