Mainos

Serbikenraali: Neuvottelut vaikeita

Jugoslavian joukkoja Kosovossa komentava kenraali Nebojsa Pavkovic sanoo, että Kosovon kriisin poliittinen ratkaisu on näköpiirissä. Kenraalin mukaan edessä on kuitenkin vielä tiukkoja neuvotteluja ratkaisun ehdoista.

Kenraali Pavkovic on Kosovoon sijoitetun Jugoslavian 3. armeijan komentaja. Kenraali sanoi Beta-uutistoimiston haastattelussa, että Jugoslavia on hyväksynyt kaikki G8-ryhmän maiden esittämät rauhansopimuksen periaatteet.
Näitä periaatteita on Pavkovicin mukaan mukailtu vain kahdessa kohtaa. Ne koskevat Jugoslavian armeijan ja poliisin joukkojen vetäytymistä Kosovosta ja kansainvälisten rauhanturvajoukkojen sijoittamista sinne.

-Juuri näistä kysymyksistä käydään ratkaiseva diplomaattinen taistelu, Pavkovic sanoi. Pavkovic kertoi, että hän haluaisi pitää Kosovossa samansuuruisen joukon kuin siellä "oli ennen kuin hyökkäys alkoi". Kenraali toisti myös, että "hyökkäykseen osallistuvien maiden joukkoja ei voisi tulla Kosovoon".

-Uskomme, että tämän ongelman käytännön ratkaisu on näköpiirissä, Pavkovic huomautti. -Kun olemme sen saavuttaneet, se on koko serbikansan suuri voitto. Sitten etenemme uusiin työn voittoihin tuhojen jälleenrakentamiseksi.

Pavkovicin tämänpäiväiset kommentit olivat paljon sovinnollisempia kuin hänen viime viikoilla esittämänsä lausunnot. Silloin kenraali julisti, että Natoa odottaa "maanpäällinen helvetti", jos se lähettää joukkoja Kosovoon.

Robinson epäilevä

Britannian puolustusministeri George Robinson suhtautui tänään epäilevästi Jugoslavian johdon ilmoitukseen, että se on hyväksynyt G8-maiden rauhanehdot.
-Nähtäväksi jää, mitä hän on hyväksynyt, Robinson sanoi Sky-television haastattelussa presidentti Slobodan Miloseviciin viitaten. -Hän on aiemminkin hyväksynyt asioita, mutta niillä ei sitten ole ollut mitään arvoa.

-Olemme tehneet ehdottoman selväksi, että kaikki serbijoukot on vedettävä Kosovosta ja että sinne lähetetään kansainvälinen turvallisuusjoukko, jonka ytimenä ovat Naton joukot, Robinson sanoi.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.