Mainos

Sendaista lähteneet suomalaiset taistelivat junapaikasta

Japanissa kolme suomalaista Finpron työntekijää on matkannut maanjäristyksen ja tsunamin runtelemasta Sendaista Niigataan.

Kolmikon matka oli ongelmia täynnä, sillä ensin heidän autostaan loppui bensa ja Niigatassa paikka Tokion-junassa oli tiukassa.

- En pysty nyt puhumaan, sillä tappelen paikasta junassa. Täällä on aikamoinen paniikki. Emme saa ainakaan istumapaikkoja, mutta yritämme päästä junaan, Finpron työntekijä Jutta Immanen-Pöyry kertoi STT:lle puhelimitse.

Reilun puolen tunnin kuluttua Immanen-Pöyry lähetti junasta STT:lle tekstiviestin, sillä hänen mukaansa puhelimeen puhuminen oli junassa kiellettyä.

- Nyt junassa Niigatasta Tokioon. Tunnelmat väsyneet, mutta helpottuneet. Reilut kolme vuorokautta kylmissä oloissa ilman mukavuuksia. Tokiossa yritämme päästä vielä illalla Naritaan [kansainvälinen lentokenttä] ja huomenna kohti Suomea, jos onnistuu, Immanen-Pöyry viestitti.

Fukushiman ydinvoimalan tuulet eivät vaikuttane Tokioon

Japanin ilmatieteen laitos arvioi, että Fukushiman ydinvoimalan suunnasta puhaltavat tuulet eivät todennäköisesti vaikuta Tokioon. Tuulten tosin odotetaan tänään kääntyvän etelään, mutta ne ovat heikkoja ja niiden suunta vaihtelee nopeasti.

Maanjäristyksen runtelema ydinvoimala sijaitsee 240 kilometriä pohjoiseen Tokiosta.

Voimalassa on tapahtunut viime päivinä kaksi räjähdystä, ja sen ympäristössä on mitattu pieniä säteilypitoisuuksia.

Asukkaat on evakuoitu 20 kilometrin säteeltä voimalan ympäristöstä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.