Selviääkö kolmansien rokotusten aikataulu tänään? Ministeri Kiuru: "Ensimmäisten tuplarokotusten teho voi heiketä loppuvuonna"

Perhe- ja peruspalveluministeri Kiuru hoputtaa kolmansien rokoteannosten etenemisestä – asiantuntijaryhmä koolla tänään 3:39
Perhe- ja peruspalveluministeri Kiuru hoputtaa kolmansien rokoteannosten etenemisestä – asiantuntijaryhmä koolla tänään.

Kansallinen rokoteasiantuntijaryhmä KRAR kokoontuu keskiviikkona keskustelemaan, millaisella aikataululla kolmansia koronarokotuksia voitaisiin alkaa antaa laajemmalle väestölle.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sanoo Twitterissä, että KRAR:lta toivotaan tänään esitystä kolmannen rokotteen aikataulusta Suomessa.

– ECDC varoitti syyskuussa, että ensimmäisten tuplarokotusten teho voi heiketä loppuvuonna, Kiuru toteaa.

Tällä hetkellä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kolmatta rokoteannosta 12 vuotta täyttäneillä, jotka sairautensa tai sen hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia.

Lisäksi kolmatta rokotetta suositellaan niille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä annosvälillä, ja toisen annoksen antamisesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat