Mainos

Selvä enemmistö pitää kansaneläkettä liian pienenä – yllättävän moni tyytyväinen toimeentulotukeen

Enemmistö suomalaisista pitää kansaneläkkeen tasoa riittämättömänä, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaistutkimuksesta. Tutkimuksessa vastaajilta tiedusteltiin kuinka riittäviä tai riittämättömiä ovat erilaiset sosiaaliturvaetuudet tai sen luonteiset etuudet. Arvioitavia etuuksia oli kaikkiaan kaksitoista.

Vastaajista 60 prosenttia piti kansaeläkettä joko täysin tai jokseenkin riittämättömänä. Säätiön mukaan erityisen tyytymättömiä kansaneläkkeen tasoon ovat SDP:n (74 %) ja vasemmistoliiton (71 %) kannattajat, työntekijät (70 %), SAK:n (70%) ja STTK:n jäsenet.

Työeläkkeiden tilanne parempi

Noin 45 prosenttia vastaajista sen sijaan arvioi, että työeläkkeet ovat kelvollisella tasolla. Työeläkkeiden tasoon tyytymättömiä oli reilu kolmannes vastaajista.

Työeläkkeet närästävät keskimäärää enemmän SDP:n (53 %) ja SAK:n (51 %) jäseniä. Korkeasti koulutetuista, ylemmistä toimihenkilöistä ja hyvätuloisista selvä enemmistö arvioi työeläkkeiden tason riittäväksi.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen perusteella enemmistö suomalaisista pitää viittä etuutta kahdestatoista riittävinä. Nämä ovat ansiosidonnainen työttömyystuki, lapsilisä, yleinen asumistuki, äitiyspäiväraha tai vanhempain päiväraha ja toimeentulotuki.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Haastatteluja tehtiin 23-28.3.2018 välisenä aikana hieman yli tuhat.

Korjaus klo 8.18: Poistettu jutusta keskeneräinen lause.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.