Seksiseikkailuja, möläytyksiä − muistatko nämä valtionpäämiesten hölmöilyt?

Ei ole helppoa olla valtion johtohahmo, sillä tekemisiäsi ja sanomisiasi syynätään suurennuslasin kanssa. Muun muassa seuraavalla tavalla tunnetut valtionpäämiehet ovat mokailleet.

Yhdysvaltain demokraattipoliitikko, entinen presidentti Bill Clinton ryvettyi 1990-luvulla seksiskandaalissa, joka tunnetaan myös Lewinsky-skandaalina.

Harjoittelijana Valkoisessa talossa työskennellyt Monica Lewinsky paljasti, että hänellä oli ollut seksisuhde presidenttiin vuosina 1995–1997. Skandaalin myötä Lewisnkystä tuli yksi maailman tunnetuimmista naisista.

Riepottelua naapurissa

Seksiskandaaleja on löytynyt toki lähempääkin. Viime vuonna Ruotsin kuningashuonetta riepoteltiin toden teolla, kun paljastuskirja Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken ilmestyi marraskuussa 2010.

Kirja viittasi kuningas Kaarle XVI Kustaan villeihin seksijuhliin ja siihen, että mies olisi pettänyt vaimoaan.

Mitä tuli sanottua?

Seksi ei suinkaan ole ainoa kohun aiheuttaja. Yhdysvaltain 43. presidentti, George W. Bush valloitti presidenttikaudellaan monin erin tavoin. Bush muistetaan muun muassa "terrorismin vastaisesta sodasta" sekä siitä että hänen kaudellaan Yhdysvallat veti koko maailman syvään talouskriisiin.

Bush tunnetaan kuitenkin loistavasti myös siitä, että hän lausui sanoja väärin ja käytti epätavallisia kieliopillisia rakenteita. Näin kehkeytyi termi bushismi.

Erikoista olivat muun muassa epätavallisten päätteiden lisääminen sanoihin, joissa niitä ei normaalisti käytetty. Miehen sanavarastoon kuuluivat sanat "itsemurhaajat" (suiciders), "pelinvaihtaja" (game changer), sekä "totuudenkertoja" (truth teller).

Hän myös tituleerasi sanat "väärin aliarvioitu" eli misunderestimated sekä "täytyy olla voi olla" eli musta could've (must have could have).

Hankalia lauseita

Bush käytti myös outoja lauseita, kuten "Meillä oli tilaisuus vierailla Teresa Nelsonin luona, joka on vanhempi ja äiti tai isä." ("We had a chance to visit with Teresa Nelson who's a parent, and mom or a dad.")

Sillä, mitä ajatusta mies yritti välittää, ja mitä ulosanti todella sanoi, oli kohtalokas ero.

"Vihollisemme ovat kekseliäitä ja neuvokkaita, ja niin olemme mekin. He eivät koskaan lakkaa miettimästä uusia keinoja vahingoittaa maatamme ja kansaamme, kuten emme mekään." ("Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we.")

Sanojensa mittainen mies?

Italian pääministeri, Silvio Berlusconi on niin ikään ryvettynyt skandaaleissa. Hän on muun muassa pyrkinyt vaientamaan häneen kohdistuvan kritiikin. Myös Berlusconi on Bushin tavoin hämmästyttänyt erikoisilla kommenteillaan.

Berlusconi on suomalaisen ja brittiläisen ruoan haukkumisen lisäksi tarjonnut saksalaispoliitikolle keskitysleirin vartijan roolia italialaiselokuvassa ja kertonut käyttäneensä "Playboyn viehätysvoimaa" presidentti Tarja Haloseen saadakseen EU:n elintarvikeviraston Italiaan.

Hän on myös kutsunut itseään "politiikan Jeesukseksi" ja luonnehtinut Yhdysvaltain tummaihoista presidenttiä Barack Obamaa "nuoreksi, komeaksi ja ruskettuneeksi".

Hän on myös sanonut, että "Me kaikki haluaisimme olla yhtä ruskettuneita kuin Naomi Campbell tai Obama".

Outojen kommentteja Berlusconilla riittää, ja ne ovat usein seksuaalisesti ja naisia alentavasti latautuneita.

Lähde: Wikipedia

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja