Sekavasti käyttäytynyt poliisihenkilö aiheutti poliisioperaation Helsingissä – pyrki sisään Japanin suurlähettilään virka-asuntoon: Ei syytteitä

Japanin suurlähetystö Helsingissä 0:11

Sekavasti käyttäytynyt poliisihenkilö aiheutti viime elokuussa poliisioperaation Helsingin Lauttasaaressa ja Kuusisaaressa. Mies oli muun muassa pyrkinyt sisään Japanin suurlähettilään virka-asuntoon. Syyttäjä on nyt päättänyt, ettei asiassa nosteta syytteitä.

Syyttämättäjättämispäätöksen mukaan miestä epäiltiin esitutkinnassa törkeästä julkisrauhan rikkomisesta.

Epäilyn mukaan mies oli tunkeutunut Japanin suurlähetystön aidatulle pihalle ja piiloutunut sinne. Tämän jälkeen mies oli tunkeutunut suurlähetystön käytössä olevaan rakennukseen.

Kyse oli ollut tilanteesta, jossa suurlähetystön henkilökuntaan kuuluva henkilö oli avannut oven tiedustellakseen, mitä asiaa miehellä on.

Perustelut salattiin

Syyttäjän mukaan asiassa ei nosteta syytettä, sillä "tekijään liittyvät rangaistusvastuun edellytykset puuttuvat".

Syyttämättäjättämispäätöksen tarkemmat perustelut on määrätty salaisiksi, mutta todennäköisesti henkilön on katsottu olleen teon hetkellä syyntakeeton.

Lain mukaan rangaistusvastuun edellytykset ovat vähintään 15-vuoden ikä ja syyntakeisuus. Kyseinen poliisimies on keski-ikäinen.

Asianomistajana asiassa oli Japanin valtio. Syyttämättäjättämispäätöksen perusteella Japanilla ei ollut asiassa vaatimuksia.  

Lue myös:

    Uusimmat