Mainos

Sekä Venäjä että Dagestan ilmoittavat edenneensä Dagestanissa

Sekä Venäjän joukot että niitä vastaan taistelevat kapinalliset väittävät saavuttaneensa voittoja Dagestanin eteläosissa. Mitään merkkejä Venäjän lupaamasta läpimurrosta ei kuitenkaan ollut havaittavissa.

Venajan joukot taistelevat Dagestanissa

Puolustusministeriö jatkoi optimistisia puheitaan ilmoittamalla joukkojensa eristäneen ja osittain vallanneen tärkeän Tandon kylän muslimikapinallisilta. Myös Tshetsheniasta Dagestaniin johtava vuoristosola, jota muslimitaistelijat ovat käyttäneet huoltoreittinään, on nyt venäläisten valvonnassa, puolustusministeriö kertoo. Tandon kylä on ollut muslimikapinallisten päätukikohta yli kaksi viikkoa jatkuneiden taisteluiden aikana. Venäläisjoukot ja heidän dagestanilaiset liittolaisensa ovat aiemmin useaan otteeseen epäonnistuneet kylän valtaamisessa.

Muslimikapinallisten edustaja kertoi kuitenkin Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa, etteivät venäläiset ole onnistuneet valtaamaan Tandoa. Sen sijaan muslimitaistelijat ovat valloittaneet vuorilla kaksi uutta kylää, sanoi kapinallisten epävirallisena edustajana toimiva Movladi Udugov. Venäläisten valloittamasta vuoristosolasta Udugov totesi, etteivät kapinalliset ole edes kiinnostuneet koko solasta, eikä hän tiedä, miksi venäläiset ilmoittavat "vallanneensa" solan juuri nyt.

Venäjän lupaamaa voittoa ei vielä näkyvissä


Venäjä on lähettänyt viikonlopun aikana jälleen lisää joukkojaan Dagestaniin. Tänään tasavallan pääkaupunkiin Mahatshkalaan laskeutui kymmenen suurta kuljetuskonetta, jotka toivat alueelle sotilaita, aseita ja ammuksia. Pääministeri Vladimir Putin tapasi tänään Moskovassa puolustus- ja sisäministerit, turvallisuuspalvelun johtajan sekä armeijan yleisesikuntapäällikön.

Putinin lähes kaksi viikkoa sitten antama aikaraja kapinallisten voittamiseksi kuluu umpeen tiistaina. Sotilasviranomaiset ovat kuitenkin viime päivinä olleet sitä mieltä, ettei Venäjä pysty karkottamaan kapinallisia vuorilta kovin nopeassa aikataulussa ilman suuria tappioita.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.