Seitsemänkymppinen mies tuomittiin vankeuteen vuosia kestäneestä teinipojan hyväksikäytöstä

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut seitsemänkymppisen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeuden mukaan mies kosketteli teini-ikäisen pojan vartaloa eri puolilta kymmeninä eri kertoina asunnossaan Punkalaitumella vuosina 2018–2021. Lisäksi mies suuteli poikaa ja kosketteli tämän sukuelintä, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan rikos oli kokonaisuutena arvostellen törkeä, kun otettiin huomioon tekojen laatu, lukumäärä ja kesto sekä uhrin ikä ja osapuolten ikäero. Rikosten tekohetkellä mies oli 71–74-vuotias eli lähes 60 vuotta vanhempi kuin uhriksi joutunut teini-ikäinen poika.

Oikeuden mukaan teot olivat uhrin iän ja kehitystason vuoksi omiaan aiheuttamaan tälle erityistä vahinkoa.

Oikeus: Antoi rahaa uhrille

Mies tuomittiin myös siitä, että hän antoi uhrille useilla eri kerroilla rahaa joko käteisenä tai tilisiirroilla vuosina 2018–2023. Samanaikaisesti mies oli oikeuden mukaan toistuvasti seksuaalisessa kanssakäymisessä pojan kanssa. Tilisiirtojen viesteistä on oikeuden mukaan voitu päätellä, että mies oli taivutellut poikaa vierailemaan luonaan.

– Tekoon on liittynyt uhrin houkuttelemista ja taivuttelemista rahalla tietoisena siitä, että uhrin taloudellinen asema oli ollut iästäkin johtuen erittäin heikko, tuomiossa sanotaan.

Mies kiisti syyllistyneensä rikoksiin.

Tekojen yhteisenä seuraamuksena 76-vuotias mies tuomittiin kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 13. kesäkuuta. Mies on ilmoittanut tyytymättömyyttä koko tuomioon.

Lue myös:

    Uusimmat