Mainos

Seitsemän pidätystä kiinalaisten laittoman maahantulon tutkinnassa

Rajavartiolaitos pidätti torstaina seitsemän henkilöä epäiltynä törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä tai osallisuudesta siihen. Pidätetyt ovat Kiinan ja Suomen kansalaisia.

Tutkinnanjohtajan Sami Pailan mukaan pidätettyjen joukossa on eri-ikäisiä miehiä ja naisia. Heidät otettiin kiinni Kouvolan alueelta keskiviikkona suoritetuissa iskuissa.

Rajavartiolaitos epäilee kiinalaisryhmää törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä.

Pailan mukaan tutkintaan liittyvät epäillyt henkilöt on nyt pääosin tavoitettu. Heidän sekä todistajien kuulustelut jatkuvat.

Rajavartiolaitos, poliisit ja tulli tekivät keskiviikkona tarkastusiskut Kouvolassa sijaitsevaan China Centeriin sekä Valkealassa sijaitsevaan hyvinvointikeskus Leishi Centeriin. Lisäksi Kouvolassa tehtiin 19 kotietsintää.

Rajavartiolaitos epäilee kiinalaisen rikollisryhmän hankkineen kymmeniä oleskelulupia väärin perustein. Niiden avulla on tiettävästi yritetty järjestää kiinalaisia laittomasti Schengen-alueelle.

Oleskeluluvat on haettu yritystoiminnan pyörittämiseen. Osa lupia hakeneista kiinalaisista ei tiennyt mitään yrityksistä, joihin he olivat tulossa työskentelemään.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.