Seitsemän ottelun tappioputksessa seilaava Sport jatkaa tutussa komennossa – Risto Dufvalle jatkosopimus

4:12
SaiPa aiheutti Sportille seitsemännen peräkkäisen tappion – katso ottelun SaiPa–Sport maalit tästä.

Risto Dufva jatkaa Sportin päävalmentajana myös ensi kaudella. Seura ja valmentaja ovat solmineen vuoden jatkosopimuksen.

Tällä hetkellä SM-liigassa perää pitävä Vaasan Sport jatkaa tutussa komennossa myös ensi kaudella. Kesken viime kauden Sportin päävalmentajaksi tullut Risto Dufva on solminut seuran kanssa kauden 2021–2022 loppuun saakka kestävän jatkosopimuksen.

Dufva otti Sportin komentoonsa viime vuoden marraskuussa. Dufvan tulo ei kuitenkaan auttanut joukkuetta ihmetekoihin, sillä joukkue jäi runkosarjan viimeiseksi. Myös uuden kauden alku on ollut tuloksellisesti haastava. Viimeisenä sarjassa oleva Sport kyntää parhaillaan seitsemän ottelun tappioputkessa.

Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén sanoo Sportin tiedotteessa seuran hakeneen Dufvan jatkosopimuksella pysyvyyttä toimintaansa.

– Sportin hallitus ja johto näkevät, että Riston vahva kokemus JYPin nousussa Suomen kärkijoukkueiden joukkoon, ajasta Lukossa ja maajoukkueessa on meille iso voimavara tulevaisuutta rakentaessa. RD on kokenut valmentaja, joka pystyy luomaan menestyvän joukkueen ja halusimme hänen jatkavan työtään Sportin parissa myös ensi kaudella.

Dufvan mukaan jatkopesti on hänelle henkilökohtainen haaste. Vaasassa ollaan uuden edessä, kun uudistetun jäähallin myötä seuran olosuhteet ovat huippuluokkaa. 

– Haluamme etsiä ja löytää uusia lähestymiskulmia urheilupuolella ja kehittää omaa toimintaamme. Yhdessä tekemällä ja eteenpäin menemällä pystymme nostamaan vaasalaisen urheilukulttuurin huippu-urheilukulttuuriksi. Se ei ole helppoa ja fakta on se, että meidän pitää pystyä tulevaisuudessa satsaamaan enemmän rahaa joukkueen rakentamiseen.

Sportin alkukausi on ollut vaikea. Vaasan vaikean koronatilanteen vuoksi joukkue aloitti kautensa vierasotteluiden putkella ja pääsi ensimmäiseen kotiotteluunsa vasta marraskuun alussa.

Vaikea startti ei Dufvan mukaan ainakaan helpottanut pelin loksahtamista uomiinsa.

– Halu ja tahto voittaa vei pelaamisen puristamisen puolelle ja tulokset eivät olleet toivotunlaiset. Kiekkoon kuuluu tasaiseen tahtiin tulevat koti- ja vieraspelit, jolloin tekemiseen löytyy oikeanlainen rytmi. Meidän ohjelma on ollut ja tulee olemaan haastava ainakin vuoden loppuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja