Mainos

Seiskalle sakot Vesa Keskisen kunnian loukkaamisesta

7 päivää -lehti on tuomittu sakkoihin kauppias Vesa Keskisen kunnian loukkaamisesta. Helsingin hovioikeus tuomitsi lehden päätoimittajan ja toimittajan törkeistä kunnianloukkauksista, jotka kohdistuivat Keskiseen ja erääseen naiseen.

Lehden vuoden 2005 juttu käsitteli Keskisen ja naisen välejä. Oikeuden mukaan siinä muun muassa vihjattiin valheellisesti, että Keskinen olisi pettänyt naisen kanssa tyttöystäväänsä.

Jutun kirjoittanut toimittaja tuomittiin 70 päiväsakkoon, mistä tulee hänen tuloillaan maksettavaa 2 450 euroa. Päätoimittaja Eeva-Helena Jokitaipaleen 80 päiväsakkoa tuovat maksettavaa 8 560 euroa.

Jokitaipale tuomittiin samassa yhteydessä myös toisesta artikkelista, jonka katsottiin loukanneen useasta henkirikoksesta sittemmin tuomitun miehen kunniaa.

Lisäksi lehden pitää maksaa Keskiselle ja naiselle kärsimyskorvauksia 8 000 euroa.

Tuomio koveni Helsingin käräjäoikeuden viime vuoden talvella langettamasta. Käräjäoikeus katsoi lehden syyllistyneen naisen kunnian törkeään loukkaamiseen, mutta Keskisen kohdalla rikos ei ollut törkeä. Tavallisena kunnianloukkauksena rikos oli vanhentunut, ja syyte hylättiin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.