Sedu Koskisen kassi:

- kuorettomia pikkuprinssi-nakkeja - appelsiini - pss hasselpähkinöitä - mozzarella-juustoa - tuoreita herkkusieniä - esikeitettyä maissia

Hans Välimäen ja Sedu Koskisen menu:

Nakkimetsä

prinssinakkeja sinappia persiljaa

Leikkaa nakit puolikkaiksi ja koristele sinapilla sekä persiljalla.

Paistetut nakit ja perunamuussi

nakkeja öljyä paistamiseen

muussi:

4-6 rosamundaa 2-3 tl suolaa 50-100 g voita 1-2 dl kermaa

Keitä perunat ja tee muussi.

Appelsiinitorttu ja sabayon

1 keltuainen 50 g tomusokeria 50 g voita 100 g vehnäjauhoja 1 tl suolaa

Sekoita taikina ja kauli uunivuokaan . Täytä appelsiinifileillä ja karamelisoiduilla pähkinöillä. Paista 200 c:ssa n. 10 min. ja kaada sabayon päälle. Tarjoile jäätelön kera.

sabayon:

2 keltuaista 1 dl valkoviiniä 100 g sokeria 1 appelsiinin mehu ja kuori

Sekoita ainekset ja vispaa kiehuvassa vesihauteessa kuohkeaksi.

Maissikeitto

1 maissintähkä 1 keltasipuli 100 g voita 1 valkosipulin kynsi suolaa pippuria 1 laakerinlehti timjamia 2 dl kermaa 2 dl vettä

Freesaa vihannekset. Lisää mausteet sekä nesteet ja keitä 15 min. Tarkista maku. Soseuta ja siivilöi.

Paahdettu maissi

1 maissintähkä, esikeitetty 100 g voita ruskistettuna suolaa pippuria

Paahda maissi pannulla ruskistetun voin kera. Mausta ja tarjoile aidon propelipersiljan kera.

Omeletto´s a´la Sedu

2 munaa 2 rkl vettä/kermaa 100 g sieniä, käristettynä 1/2 keltasipuli käristettynä 2 rkl voita nakkeja suolaa pippuria yrttejä

Riko munat ja lisää mausteet. Kaada massa paistinpannulle sipulien, sienten ja nakkien päälle. Kypsennä ja tarjoile. Kumoa valmis munakas lautaselle ja nauti.

Lue myös:

    Uusimmat