- kuorettomia pikkuprinssi-nakkeja - appelsiini - pss hasselpähkinöitä - mozzarella-juustoa - tuoreita herkkusieniä - esikeitettyä maissia
Hans Välimäen ja Sedu Koskisen menu:
Nakkimetsä
prinssinakkeja sinappia persiljaa
Leikkaa nakit puolikkaiksi ja koristele sinapilla sekä persiljalla.
Paistetut nakit ja perunamuussi
nakkeja öljyä paistamiseen
muussi:
4-6 rosamundaa 2-3 tl suolaa 50-100 g voita 1-2 dl kermaa
Keitä perunat ja tee muussi.
Appelsiinitorttu ja sabayon
1 keltuainen 50 g tomusokeria 50 g voita 100 g vehnäjauhoja 1 tl suolaa
Sekoita taikina ja kauli uunivuokaan . Täytä appelsiinifileillä ja karamelisoiduilla pähkinöillä. Paista 200 c:ssa n. 10 min. ja kaada sabayon päälle. Tarjoile jäätelön kera.
sabayon:
2 keltuaista 1 dl valkoviiniä 100 g sokeria 1 appelsiinin mehu ja kuori
Sekoita ainekset ja vispaa kiehuvassa vesihauteessa kuohkeaksi.
Maissikeitto
1 maissintähkä 1 keltasipuli 100 g voita 1 valkosipulin kynsi suolaa pippuria 1 laakerinlehti timjamia 2 dl kermaa 2 dl vettä
Freesaa vihannekset. Lisää mausteet sekä nesteet ja keitä 15 min. Tarkista maku. Soseuta ja siivilöi.
Paahdettu maissi
1 maissintähkä, esikeitetty 100 g voita ruskistettuna suolaa pippuria
Paahda maissi pannulla ruskistetun voin kera. Mausta ja tarjoile aidon propelipersiljan kera.
Omeletto´s a´la Sedu
2 munaa 2 rkl vettä/kermaa 100 g sieniä, käristettynä 1/2 keltasipuli käristettynä 2 rkl voita nakkeja suolaa pippuria yrttejä
Riko munat ja lisää mausteet. Kaada massa paistinpannulle sipulien, sienten ja nakkien päälle. Kypsennä ja tarjoile. Kumoa valmis munakas lautaselle ja nauti.