Sedu Koskisen kassi:

Julkaistu 13.02.2003 15:46

- kuorettomia pikkuprinssi-nakkeja - appelsiini - pss hasselpähkinöitä - mozzarella-juustoa - tuoreita herkkusieniä - esikeitettyä maissia

Hans Välimäen ja Sedu Koskisen menu:

Nakkimetsä

prinssinakkeja sinappia persiljaa

Leikkaa nakit puolikkaiksi ja koristele sinapilla sekä persiljalla.

Paistetut nakit ja perunamuussi

nakkeja öljyä paistamiseen

muussi:

4-6 rosamundaa 2-3 tl suolaa 50-100 g voita 1-2 dl kermaa

Keitä perunat ja tee muussi.

Appelsiinitorttu ja sabayon

1 keltuainen 50 g tomusokeria 50 g voita 100 g vehnäjauhoja 1 tl suolaa

Sekoita taikina ja kauli uunivuokaan . Täytä appelsiinifileillä ja karamelisoiduilla pähkinöillä. Paista 200 c:ssa n. 10 min. ja kaada sabayon päälle. Tarjoile jäätelön kera.

sabayon:

2 keltuaista 1 dl valkoviiniä 100 g sokeria 1 appelsiinin mehu ja kuori

Sekoita ainekset ja vispaa kiehuvassa vesihauteessa kuohkeaksi.

Maissikeitto

1 maissintähkä 1 keltasipuli 100 g voita 1 valkosipulin kynsi suolaa pippuria 1 laakerinlehti timjamia 2 dl kermaa 2 dl vettä

Freesaa vihannekset. Lisää mausteet sekä nesteet ja keitä 15 min. Tarkista maku. Soseuta ja siivilöi.

Paahdettu maissi

1 maissintähkä, esikeitetty 100 g voita ruskistettuna suolaa pippuria

Paahda maissi pannulla ruskistetun voin kera. Mausta ja tarjoile aidon propelipersiljan kera.

Omeletto´s a´la Sedu

2 munaa 2 rkl vettä/kermaa 100 g sieniä, käristettynä 1/2 keltasipuli käristettynä 2 rkl voita nakkeja suolaa pippuria yrttejä

Riko munat ja lisää mausteet. Kaada massa paistinpannulle sipulien, sienten ja nakkien päälle. Kypsennä ja tarjoile. Kumoa valmis munakas lautaselle ja nauti.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle