Sedinien hevonen kuittasi miljoonapotin

Ensin jääkiekon MM-kulta, sitten ravien Elitloppet-kisan voitto. Sedinin kaksosilla Henrikillä ja Danielilla menee kovaa.

Robert Berghin ajama ja Sedinien omistama Nahar kiri Elitloppetin voittoon sunnuntaina Solvallassa. Suomen Brad de Veluwe kiri neljänneksi, mutta vähän jossiteltavaakin jäi.

Elitloppetin ensimmäinen karsinta oli italialaisjuhlaa. Nesta Effe ja Roberto Vecchione saivat sisäradalta kiritilaa, ja valjakko tulitti ykköseksi. Raja Mirchi kesti johtavan rinnalta kakkoseksi niukasti ennen johtopaikalla ravannutta Timokoa. Onkel Invest Oy:n Formula On tuli päätöspuolikkaan kaikista kovinta vauhtia ja ehti neljänneksi ja finaaliin.

Brad de Veluwe joutui toisessa karsinnassa hakemaan keulapaikan raskaimman kautta. Avauspuolikas oli 07,8 märällä radalla. Brad taisteli hyvin ja oli kolmas maalissa.

Åke Svanstedt ajoi tasavauhtisen juoksun toisen jonon vetäjänä, ja Sebastian K liukui ykköseksi ennen hyvin kirinyttä Naharia. Arch Madness vei viimeisen finaalipaikan.

Sebastian K kiihdytti finaalissa odotetusti keulaan. Korvenoja lähti myös reippaasti matkaan, ja Brad tuli johtohevosen rinnalle.

Nahar lähti kiriin takasuoralla ja eteni vahvasti. Korvenoja jäi parijonoon, Brad sai tilaa myöhään ja tuli sisäkautta neljänneksi. Nahar jaksoi vahvasti loppuun saakka ja voitti kolme miljoonaa kruunua ylivoimaisesti. Arch Madness kiri kakkoseksi ennen Timokoa. Formula One seurasi pääporukkaa ja oli kuudes maalissa. Suomessa hienosti menestynyt Nesta Effe jäi Bradin tavoin hieman pussiin. Nesta Effe nähdään seuraavaksi Kouvolassa Kymi Grand Prix -kilpailussa.

Nahar vietti talven Ranskassa

- Viime vuoden syksyllä alkoi tapahtua kehitystä, ja Nahar vietti talven Ranskassa. Kun otimme hevosen kotiin keväällä, se oli hyvä. Päätin lähteä kiriin takasuoralla, kun Nahar on vahva. Se on niin vahva, että se kestää myös kaksi erää. Jo 300 metriä jäljellä näin, että keulahevosilla on vaikeuksia. Maalisuoralla ei tarvinnut kuin päästää eteenpäin. Tuntui kuin koko Solvalla olisi räjähtänyt, sellainen kannustus oli, Robert Bergh sanoi.

Juuri Berghin suosituksesta Sedinit ostivat Naharin vuosi sitten.

- Hevonen oli finaalissa huikean hyvä. Nyt hevonen on juuri sellainen, mitä on toivottu. Etukäteen oli ajatuksissa ajaa toisten takana, mutta kun auto lähti, Brad päätti lähteä. Ori on meneväinen ja tuntui todella hyvältä. Otin pienen chassin, kun jäin selkään ja voimia tallella. Se on erittäin hyvä hevosen kannalta, mutta tietenkin yleisön ja sijoituksen kannalta hieman toisin. Pitää kuitenkin muistaa, että ori on vasta 5-vuotias ja osoitti nyt, että se kuuluu eliittiin. Seuraava kilpailu on Suur-Hollola -ajo kesäkuun lopussa, Korvenoja kertoi.

Kylmäveristen Elitkampenissa nähtiin hevonen, josta kuullaan vielä pitkään. Norjalainen Tekno Odin joutui kiertämään pitkään kiertämään kolmatta rataa, ennen kuin pääsi johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla Tekno Odin punnersi uskomattomaksi ykköseksi. Viesker ja Järvsöfaks ovat saaneet arvoisensa seuraajan.

Toni Ylitalon ajama Sundsvik Saigon päätti Solvallan raviviikonlopun voitolla. Rainer Björkrothin valmentama ori kiri vahvasti ja vei 100 000 kruunun voiton. Bluehill's Hero täydensi suomalaismenestystä kolmossijalla.

Lue myös:

    Uusimmat