Sebastian Ahon tunne purkautui – huima viime hetken ratkaisu

Sebastian Aho ratkaisee NHL-ottelun, kun kellossa on enää 19 sekuntia – riehakas tunnepurkaus 0:43
Olihan maali! 19 sekuntia pelikellossa, ja Sebastian Aho niittaa Carolina Hurricanesin voittoon – tuuletus kertoo tunteesta kaiken.

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin ja Florida Panthersin kohtaaminen jatkui maalittomana aina kolmannen erän loppusekunneille asti. Ratkaisevan maalin teki kuitenkin Carolinalle Sebastian Aho, kun pelikellossa oli jäljellä 19 sekuntia. Ottelu päättyi näin ollen Carolinan 1–0 voittoon.

Aho iski maalinsa ottamalla irtokiekon haltuunsa ja virittämällä terävän rannelaukauksen etukulmaan käännöksensä jälkeen.

Suomalaishyökkääjän tunne purkautui maalin jälkeen riehakkaana tuuletuksena.

Katso Ahon maali ja tunteikas juhlinta ylälaidan videolta.

Detroit Red Wings puolestaan otti täpärän jatkoaikavoiton Colorado Avalanchesista maalein 2–1. Mikko Rantanen antoi maaliin johtaneen syötön Coloradon ainokaisessa, jonka viimeisteli Nathan MacKinnon.

Detroitin maaleista puolestaan vastasivat Dylan Larkin ja Patrick Kane. Avalanchesin maalia vartioineelle Justus Annuselle kertyi 28 torjuntaa.

Pittsburgh Penguins ja Montreal Canadiensin kohtaaminen päättyi pingviiniparven 4–1 voittoon. Pittsburghin Valtteri Puustinen antoi toisessa erässä maaliin johtaneen syötön Drew O'Connorille

Tappio oli kanadalaisseuralle jo neljäs peräkkäinen, vaikka seura pääsikin yhden maalin johtoon ensimmäisen erän puolivälin tietämillä Mike Mathesonin maalilla. Kris Letangin onnistui kuitenkin tasoittaa tilanne vain paria minuuttia myöhemmin. Hän teki myös ottelun viimeisen maalin kolmannessa erässä tyhjään maaliin. Myös Bryan Rustin onnistui heiluttaa verkkoa Pittsburghille toisessa erässä.

Norris katkaisi kuivan kautensa

Ottawa Senators puolestaan nappasi vakuuttavan 4–1 voiton Dalls Starsista, jonka voitoton putki on jo nyt neljän peräkkäisen ottelun mittainen. Miro Heiskanen lisäsi nimensä pistetaululle syöttöpisteen muodossa, kun hän esivalmisteli Joe Pavelskin täysosuman. Ottawan Josh Norris palasi ryminällä takaisin maalitilastoihin iskemällä kiekon kaksi kertaa Dallasin maaliin. Ennen tätä hän oli tehnyt 20 ottelussa vain yhden maalin.

Itärannikon kamppailussa New Jersey Devilsillä ei taasen ollut paljon mahdollisuuksia erittäin terävästi pelannutta New York Rangersia vastaan. Voitto ratkesi Ison omenan seuralle selkein 5–1 luvuin.

Washington Capitals voitti Tampa Bay Lightningin puolestaan maalein 5–3 ja washingtonilaisseura jatkoi voittoputkeaan jo kolmen peräkkäisen ottelun pituiseksi. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli tyhjiin Connor McMichael.

St. Louis Blues vei puolestaan New York Islandersia kuin kuuluisaa pässiä narussa ja nappasi 4–0 voiton joukkueiden kohtaamisessa. Bluesin Pavel Buchnevich hallitsi maalitilastoja, kun hän teki ottelussa hattutempun.