Sebastian Aho lannisti Rangersin ilmiömäisellä osumalla – suomalaistähden reaktio ei jäänyt huomiotta: "Se tuli sydämestä"

Sebastian Ahon taiturimainen osuma nousi ratkaisevaksi niitiksi Carolina Hurricanesin ja New York Rangersin välisessä NHL:n karsintasarjassa. Hurricanes voitti 4-1 Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä ja eteni pudotuspeleihin 3-0-lukemin.

Aho summasi ratkaisuottelussa tehot 2+1. Suomalaistaiturin 3-1-osuma päätöserässä oli häikäisevä: Aho riisti kiekon hyökkäysalueella, huijasi Rangers-pakit ja nosti kiekon rystyltä maalin kattoon.

Sentteri tuuletti maaliaan villisti, minkä eräs toimittaja nosti esiin ottelun jälkeisessä pressissä.

– En suunnittele tuuletuksiani, se tuli sydämestä, Aho totesi.

– Pelisuunnitelmamme oli painostaa heidän puolustajiaan, ja aiheuttaa heille kiekonmenetyksiä. Siinä maalissa puolustajan ja minun välissä oli pieni rako, tein liikkeen, ja se oli hieno maali, iso maali meille siinä paikassa.

Aho teki kolmeen Rangers-otteluun tehot 3+5=8.

– Minulla on laidoillani kaksi todella tasokasta pelaajaa (Andrei Svetshnikov ja Teuvo Teräväinen). He auttavat minua paljon, ja pelaamme todella hyvin yhdessä. Tein paljon töitä sen jälkeen, kun kausi meni tauolle. Halusin olla hyvässä kunnossa, jos kausi jatkuu, Aho taustoitti.

Yksi ottelun hahmoista oli 38 kertaa torjunut Carolina-vahti James Reimer, joka pääsi tositoimiin Petr Mrazekin huhkittua kahdessa ensimmäisessä voitossa.

– Hän oli loistava koko ottelun. Maalivahtimme olivat mahtavia joka ilta, he antoivat meille mahdollisuuden voittoon. Olemme onnekkaita, että meillä on kaksi kuumaa maalivahtia, Aho kehui.

Myös Hurricanes päävalmentaja Rob Brind'Amour kehui Reimeria, mutta huomioi myös Ahon huippuillan.

– Rangers oli kahdessa erässä parempi joukkue, mutta me löydämme usein keinot tulla takaisin. Pelin sisällä oli isoja tapahtumia…Sebastian Ahon maali. Suuret pelaajat nousevat kovissa paikoissa esille, ja parhaiden pelaajien pitää olla parhaita. Hän nousi esiin tänään, Brind'Amour summasi.