Se oli kasvojenpesu, Leijonat! MM-ensikertalaiset tekivät joukolla tuhojaan

Norja laittoi Suomen paikoitellen tiukoille, mutta Leijonat onnistui kaivamaan 5–2-voiton jääkiekon MM-kisojen B-lohkon ottelusta. Kolme eri suomalaispelaajaa iski ottelussa ensimmäisen miesten MM-kisamaalin mieheen.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ensimmäisiä miesten MM-kisojaan pelaava Anton Lundell vei turnauksen toisella maalillaan Leijonat 2–1-johtoon, kun menossa oli toisen erän toinen minuutti.

Neljä minuuttia Lundellin osuman jälkeen verkkoa heilutti ensimmäistä miesten MM-kisaotteluaan pelannut Kim Nousiainen. 20-vuotias puolustaja sai Jere Sallisen syötöstä kiekon keskustaan ja laukoi pelivälineen takakulmaan.

Video Nousiaisen maalista näkyy jutun yläreunassa.

Norja nousi kiusaamaan Leijonia vielä kolmannen erän alussa Tobias Lindströmin osumalla ja Suomen peli haki hetken uomaansa Norjan painaessa jopa hetkellisesti päälle, mutta ensimmäistä MM-turnaustaan pelaava Jere Innala iski vapauttavan osuman ja palautti Leijonat kahden maalin johtoon ylivoimalla. Maali oli Innalalle ensimmäinen MM-kisoissa.

Hannes Björninen kasvatti vielä Leijonien johdon 5–2:een. Hänkin pelaa ensimmäisiä MM-kisojaan, ja osuma oli hänelle ensimmäinen Nousiaisen ja Innalan tapaan.

Leijonat oli hävinnyt edellisen ottelunsa sunnuntaina Kazakstanille 1–2 voittomaalikilpailun jälkeen, mutta nyt Suomi pesi kasvojaan ja kairasi MM-turnauksen toisen voittonsa. Leijonilla on kolmesta ottelusta seitsemän pistettä, Norjalla kolme pinnaa.

Suomi kohtaa seuraavaksi torstaina Italian kello 20.15.