Mainos

SDP:n Lindtman tylyttää: Soinin EU-kannasta ei ota mitään selvää

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mielestä ulkoministeri Timo Soini (ps.) lähettää maailmalle ristiriitaisia viestejä Suomen EU-jäsenyydestä.

Lindtmanin mielestä Soinin EU-kansanäänestyskannoista ei "erkkikään ota selvää", mikä vaikuttaa suuresti siihen, millaisena hallituksen ja Suomen linja näyttäytyy ulospäin.

Soini on brexit-äänestyksen jälkeen muistuttanut vanhasta iskulauseestaan ”missä EU, siellä ongelma”, mutta on kuitenkin sanonut, ettei hallitukselta tule aloitetta EU-jäsenyyttä koskevasta kansanäänestyksestä nykyisillä voimasuhteilla.

Lindtman sanoo, että perussuomalaiset keikuttavat nyt venettä EU-kansanäänestyspuheilla, mikä syö hallituksen uskottavuutta. Hän kysyy, salliiko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Soinin toiminnan.

– Hallituksella on kiireesti tarve pitää pelisääntökeskustelu ja esittää yhtenäinen EU-linja. Suomen maine voi kokea kovan kolauksen, mikäli ulkoministeri ja hänen puolueensa saavat rauhassa koko kesän levittää perättömiä juttuja Suomen EU-linjasta, Lindtman sanoo.

Sipilä kommentoi jo aiemmin EU:n huippukokouksessa Soinin EU-lausuntoja "juuri siksi puheeksi, jota meidän pitää välttää".  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.