SDF: Kolme ulkomaalaista toimittajaa kuollut Turkin ilmaiskussa Syyriassa – loukkaantuneiden määrästä ei tietoa

Useita ulkomaalaisia toimittajia on kuollut Turkin ilmaiskussa Syyriassa Ras al-Ain alueella, tiedottaa Syyrian demokraattiset voimat (SDF) -ryhmä. Asiasta uutisoi esimerkiksi Expressen. 

Kurditietojen mukaan ulkomaalaisista toimittajista ja yhdestä paikallisesta toimittajasta koostuva ryhmä joutui keskelle Turkin ilmaiskua sunnuntaina.

Kurdilähteiden mukaan siviilejä ja toimittajia kuljettanut saattue oli saapumassa Ras al-Ain kaupunkiin, kun Turkin ilmapommitus alkoi.

SDF kertoo, että ainakin kolme toimittajaa on kuollut, eikä loukkaantuneiden määrästä ole vielä tietoa. Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoo, että tilanteessa sai surmansa yhteensä 10 henkilöä.

Kaikkiaan Koillis-Syyriassa on järjestön mukaan saanut tänään surmansa ainakin 26 siviiliä. 

Yhdysvallat vetää joukkojansa pois Syyriasta

Yhdysvaltojen puolustusministeri Mark Esper sanoi tv-kanava CBS:n haastattelussa, että Yhdysvallat aikoo presidentti Donald Trumpin käskystä vetää noin 1 000 sotilastaan Pohjois-Syyriasta niin nopeasti kuin mahdollista.

Esper sanoi Face the Nation -ohjelmassa, että tilanne Turkin joukkojen ja kurdijärjestö SDF:n taistelijoiden välissä on käynyt Yhdysvaltojen kannalta kestämättömäksi.

– Puhuin presidentin kanssa eilisiltana ja hän antoi ohjeet, että meidän tulee alkaa vetää joukkojamme Pohjois-Syyriasta.

Juttua päivitetty kuolleiden määrällä klo 20.55.

Lue myös:

    Uusimmat