Mainos

Scorpions valloitti Tuurissa ja Helsingissä

Yksi maailman suosituimista rock-yhtyeistä, saksalainen Scorpions esiintyi illalla Helsingin Jäähallissa. Lauantaina yhtye soitti yli 20 000 ihmiselle Tuurissa, Miljoona Rock -tapahtumassa. Scorpions on kiertänyt esiintymislavoja jo yli 35 vuotta.

Piskuinen Klaus Meine on Scorpionsien perustajajäsen. Kitaristi Matthias Jabs on soittanut yhtyeessä jo 25 vuoden ajan.

- Pyrimme lavalla aina mahdollisimman hyvään konserttiin, Meine sanoo.

- Meillä ei ole koskaan huonoja konsertteja. On vain hyviä tai erittäin hyviä. Huonoja yleisöjä ei todellakaan ole, Jabs kehuu.

Näin kohteeliasti lausuu yhtye, joka lähtee levittämään rokin ilosanomaa Suomesta laajalle Aasian-kiertueelleen.

Maailmalla matkatessaan joutuu kohtaamaan nykyisin aiempaa enemmän vaaroja. Terrorismi on jättänyt jälkensä myös Scorpionsien esiintymisiin.

- Olimme kiertueella Venäjällä, kun Moskovassa tapahtui teatterikaappaus. Se oli painostavaa aikaa esiintyä. Nyt puolestaan tapahtui tragedia koulussa Etelä-Venäjällä. Se ahdistaa uskoakseni meitä kaikkia. Musiikki tai yksittäinen laulu eivät voi maailmanmenoa estää. Yritämme kuitenkin muusikkoina tuoda maailmaan myönteistä energiaa. Musiikki on terapiaa. Se on kuin sielunhoitoa. Tarvitsemme kaikki musiikkia vaikeina aikoina, Meine pohtii.

Yhdistelmä uutta ja vanhaa

Scorpionsin myönteisyys onkin seikka, joka erottaa sen edukseen synkistelevien hard rock -bändien joukosta. Monen muun alan bändin harrastaman kurttuotsaisen tuomiopäivän tunnelmoinnin sijasta tämä saksalaisporukka satsaa hauskanpitoon ja äärettömän energiseen lavamenoon.

Viikonlopun Suomen-konserteissakin bändin vauhdissapitävä voima oli sen johtaja, komppikitaristi Rudolf Schenker. Miehen säntäilyä lavalla on hauska seurata. Schenker on useimpien Scorpions-kappaleiden säveltäjä joka lavalla keskittyy pitämään tunnelman korkealla jouksentelullaan, viskomalla kitaroitaan ilmaan ja hypähtelemällä näyttäviä tasajalkaloikkia.

Rumpali James Kottakin soolo oli sekin taidolla rakennettu ja riittävän lyhyt yleisönlaulatusspektaakkeli.

Scorpionsin keikka oli maukas sekoitus uusinta Unbreakable-levyä ja vanhoja klassikoita. Bändi ei häpeile uusinta levyään, sillä siltä kuultiin Tuurissa peräti kuusi kappaletta. Vanhoista helmistä hieno veto oli Animal Magnetism -levyn bluesjunttausThe Zoo.Love At First Sting-hittialbumin vauhtiraidat Bad Boys Running Wild sekä Big City Nights toimivat yhä upeasti lavalla. Bändin uran paras instrumentaalikappale Coast To Coast tarjosi hengähdystauon Klaus Meinelle ja toi koko porukan lavan eteen poseeraamaan kitararivistönä.

Unohtaa ei sovi myöskään bändin tavaramerkeiksi muodostuneita balladeja joissa nätit melodiat yhdistyvät kitaroiden voimasointuihin. Wind Of Change ja Still Loving You olivat tuttuun tapaan yleisölle mieluisia yhteislauluja. Niille ei kuitenkaan häviä tippaakaan uuden albumin Through My Eyes, jossa on balladiklassikon ainesta.

Kokonaisuutena Scorpions-keikka on kokemus, josta jää hyvä mieli. Positiivinen lataus on aidosti läsnä sekä saksalaisryhmän esiitymisessä että musiikissa.

(MTV3 / Tomi Lindblom - Sami Ruokangas)

(kuvat: Juha Seila)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.