Savon Sanomien sata vuotta kansissa

Savon Sanomien 400-sivuinen historiikki on valmistunut.

Savon Sanomien satavuotishistoria on julkistettu Kuopiossa. Yli 400-sivuisen teoksen on kirjoittanut filosofian lisensiaatti Kaija Vuorio.

- Kyseessä on yleiskatsaus lehden vaiheisiin mitään erityisesti korostamatta. Silti lehden nurkanvaltaus 1980-luvulla on käyty tarkemmin läpi, Vuorio kuvaa sisältöä. Savon Sanomia yritti tuolloin vallata Viestintäkehitys Oy, jolta 12 lehden muodostama Pro Lehdistö lunasti vallatut osakkeet.

- Merkittäviä järjestelyjä olivat myös Lehtiseppien, IS-Yhtymän ja Oikean Aseman ostot Savon Sanomille. Jatko onkin sitten Keskisuomalaisen historiaa, Vuorio arvioi. Savon Sanomat kuuluu Keskisuomalainen Oyj -konserniin.

Savon Sanomat aluksi vaalilehti

Savon Sanomat perustettiin vuoden 1907 lopulla maalaisväestön äänenkannattajaksi ja vaalilehdeksi. Lehden perustajista nousikin kuusi kansanedustajaa ja kaksi ministeriä. Tunnetuin vaikuttaja oli Maalaisliiton pitkäaikaisin puheenjohtaja, kestoministeri ja Kuopion läänin maaherra P.V. Heikkinen.

Savon Sanomien levikki oli parhaimmillaan 1990-luvun alussa yli 90 000, kun se nyt on noin 65 000 kappaletta.

Savon Sanomien pitkäaikainen päätoimittaja Tapani Lepola jää tänä vuonna eläkkeelle. Uusi päätoimittaja on Jari Tourunen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja