Mainos

Savolaiskaksikko tapasi joulupukin

Kuopiolaiset Heikki Hiltunen ja Vesa Toivanen ovat saapuneet Trabantillaan nyt Kuhmoon, jossa on päästy tekemään vertailevaa autotutkimusta. Kilometrejä on kiikarissa nyt vajaat 600.

– Kuhmossa pääsimme rinnakkain Suomen hienoimman Rolls Roycen kanssa. Kontrasti kahden auton välillä oli kerrassaan häkellyttävä, Toivanen kuvailee.

Ennen Kuhmoa kaksikko tapasi itse joulupukin.

– Alkuviikosta mentiin Santa Parkkiin Rovaniemelle, jossa joulupukki tuli pajastaan tutustumaan Trabantiin. Kun joulupukki tonttuineen saapui auton lähelle, niin japanilaiset turistit villiintyivät tilanteesta täysin. En ole varmaan koskaan ollut niin monessa japanilaisessa valokuvassa, Toivanen sanoo.

Aurinko on porottanut kuumana pohjoisessakin, muttei se matkamiehiä ole haitannut.

– Kun Trabantissa laittaa päälle ilmastoinnin eli etusäleiköstä suoraan puhaltavan putken ja raottaa samalla ikkunaa, niin silloin voi istua hyvin mustassa puvussa.

Tänään keskiviikkona extremekaksikko lähtee ajamaan menopelillään kohti Joensuuta ja huomenna on tarkoitus tavata Jaakko Teppo, joka on koulutukseltaan sopivasti koneinsinööri.

– Teppo on luvannut tarkastaa auton taitavalla silmällä ja itäsuomalaisella sananparrella. Ja kun näette meidät tänään liikenteessä, niin saa vinkata. Me yritetään vinkata takaisin, jos vain Trabantin sisältä nähdään, Toivanen jatkaa.

Rovaniemeltä 1.7. startannutta, noin viikon mittaista Trabant-seikkailua seurataan MTV3:n netissä jatkuvasti.

Lue myös reissun aiemmista käänteistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.