Mainos

Pähkähullu idea: Trabantilla halki Suomen

Suomen kesä saa ihmeitä aikaan ja synnyttää myös hullunhauskoja ideoita. Kaksi kuopiolaista miestä päätti toteuttaa ainutlaatuisen Trabant-seikkailun ja ajaa kaksitahtimoottorisella pahviautolla yöttömässä yössä Rovaniemeltä Helsinkiin.

Radioaseman päällikkö Vesa Toivanen ja yksityisetsivä-maatilallinen Heikki Hiltunen matkaavat Itä-Saksan autoteollisuuden ihmeellä, 1960-luvun Trabantilla Suomen halki. Matkaa kertyy matkalla Rovaniemeltä Helsinkiin noin 1200 kilometriä.

Toivanen ja Hiltunen suunnittelivat seikkailumatkaa jo viime vuosituhannella.

— Trabant ei ole vain automerkki, se on kansainvälinen käsite. Vilpitön tarkoituksemme on tehdä ajomatkastamme maailman ensimmäinen korkealaatuinen taideroadmovie Trabantilla, Toivanen hehkuttaa.

— Pahviauto ei kuumene kuten pelti. Nerokas itäsaksalainen ilmastointi välittää etusäleikön läpi tulevan ilmavirran suoraan ohjaamoon ilman suodattimia. Näin esimerkiksi itikka sujahtaa kahdeksaakymppiä ohi matkustajien ja poistuu takaräppänästä jatkamaan lentoaan.

Matkaa seuraa ulkopuolinen kuvausryhmä, joka kuvaa ja äänittää kaksikon reissun kohokohdat. Kameroita matkassa on eri tilanteita varten yhteensä kahdeksan.

Auton arvon mukaisesti kaksikko liikkuu matkan ajan vain tummissa puvuissa, solmioissa ja kauluspaidoissa.

— Nailonpaidat olemme mukavuussyistä vaihtaneet puuvillaisiin, Toivanen tuumii.

Miehet tapaavat matkallaan muun muassa Rovaniemellä Joulupukin, Joensuussa Jaakko Tepon, Heinolassa Jope Ruonansuun ja reissun loppuvaiheilla Dannyn.

Rovaniemeltä 1.7. starttaavaa, noin viikon mittaista Trabant-seikkailua seurataan MTV3:n netissä ensimmäisestä matkapäivästä lähtien.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.