Mainos

Sauna olohuoneeseen, kylpy terassilla

Kotona viihtymiseen kuuluvat hellivät kylvyt, höyryävä sauna ja rentouttava suihku. Moderni kylpyhetki tapahtuu siellä, missä sen halutaan tapahtuvan: järven rannalla, tv:n ääressä tai vaikka tunturin juurella.

Kuopion asuntomessuilla tutustutaan arkiasumisen ohessa kodin uusimpiin nautintoihin. Hemmottelussa ylellinen mukavuus yhdistyy terveysvaikutuksiin. Yksilöllisen viihtymisen takaavat henkilökohtaisesti valittavat säädöt ja kylpylaitteiden varustelutaso sekä nautintovälineiden sopeutuvuus paikkaan kuin paikkaan.

Höyrysauna kulkee mukana

Saunomista rakastava voi toteuttaa unelmansa ja kuljettaa höyryhuoneen mukanaan. Kuopiolaisen Muotolauteet-yrityksen kaksi vuotta sitten markkinoille tuoma liikuteltava Muoto-Steam-sauna täyttää toiveen. Se on noin 75 kiloa painavana melko helppo kuljetettava.

Yhdelle hengelle suunnitellussa laitteessa voi katsella suosikkisarjojaan olohuoneessa kylpemisen aikana. Sen voi myös kärrätä vaikka loma-asunnon parvekkeelle tai mökin kuistille. Kokonsa vuoksi saunakapseli kuluttaa vähemmän energiaa ja lämpenee nopeammin kuin tavallinen kiinteä sauna.

– Saunan käyttö ei edellytä kiinteää vesi- ja viemäröintijärjestelmää. Se lämpenee viidessä minuutissa jo 30 asteeseen ja vaatii toimiakseen 16-ampeerisen verkkovirran sekä vesitäytön. Kertakäytöllä menee reilu litra vettä, kertoo laitteen suunnittelija, Muotolauteiden toimitusjohtaja Toivo Lipponen.

Elämyslaitteen laudepenkki on ergonominen liikuteltavine käsinojineen ja niskatukineen. Vaikkapa vartin tai parikymmentä minuuttia kestävää höyrykylpykokemusta voi tehostaa kuuntelemalla musiikkia saunan ohjauspaneelista säädettävällä radiolla tai cd-soittimella.

Pihalle oma hieroja

Saunomisen lisäksi terassilla tai puutarhassa pääsee pulahtamaan kuumaan ja hierovaan kylpyyn kesällä tai talvipakkasilla. Tyylikäs KuumaLähde-allas sopeutuu vaikkapa kivi- tai tiikkiverhoiltuna pihan tai tummapuisen kuistin seuraan. Tiikin ja ruostumattoman teräksen yhdistelmä on myös kestävä.

Energiatehokkaaksi monikerroksisella polyuretaanilla eristetty, kannellinen allas on varsinainen luonnonystävän unelma; sen valmistusprosessi on energiataloudellinen ja ABS-runkomateriaali on kierrätettävää.

Mahtava allas hieroo vartaloa erilaisilla tekniikoilla ja tuo lievityksen esimerkiksi alaselkäkipuihin, hartiavaivoihin ja väsyneille jaloille. Selkää ylös ja alas hierovat kaksi lämmintä vesisuihkua, KuumaLähde-altaan erikoiskäsittely, kuulostaa myös valloittavalta kokemukselta.

Lihakset rennoiksi tropiikin lämmössä

Höyryn ja hierovan suihkun yhteispelin tarjoaa Baltecon Multi-höyrykaappi. Vajoa lihaksia hellästi vaivaavien suuttimien syliin tai lämpimään veteen ilman poreita; kaapin varustelutaso on käyttäjän päätettävissä.

Magneettilukolla suljettavat ovet takaavat rauhan trooppisen suihkun alla. Istuutuessa jalat saavat hierontakäsittelyn ja hierovat sivusuuttimet takaavat selkälihasten vetreytymisen. Taustaäänet voi itse valita, sillä käytettävissä on radio ja kaiuttimet ja kaappiin pystyy kytkemään myös cd-soittimen.

Höyrykaapin voi valaista ja ilmastoida katon venttiilin kautta. Säilytyslokeroihin ja hyllyille kasaa siivosti saippuat ja voiteet ja säilytystikaksessa odottaa pehmoinen pyyhe. Höyrysoppea käytetään digitaalisella ohjauskytkimellä ja se on valmistettu sataprosenttisesta saniteettiakryylista.

Siisteyttä ja tilaa kylpytiloihin

Kylpyammeen voi upottaa myös kylpyhuoneen rakenteisiin, kuten Idon veistoksellisen Terra-ammeen tapauksessa. Idon uusissa altaissa on muun muassa hieno ylivuotojärjestelmä, jonka ansiosta lämpöisiin aaltoihin on entistä rentouttavampaa upota.

Modernit wc- ja kylpytilat ovat skandinaavisen linjakkaita ja pelkistetyn sulavia.Pesualtaat ja wc-pytyt asennetaan haluttaessa suoraan seinään, mikä tuo kylpyhuoneeseen lisää tilaa ja helpottaa siivoamista. Tilavan pesualtaan alle mahtuu esimerkiksi pesukone.

Klassisessa kylpyhuoneessa taas tummat, korkeajalkaiset Trend-malliston säilytys- ja pesuallaskaapit lisäävät tilantuntua ja saniteettitilojen siisteyttä. Hyllyillä säilyvät sopivasti pyyhkeet ja pesu- sekä kauneusvälineet.

Eira Talka/MTV3

Lähteet:

www.arcticfinland.com
www.ido.fi
www.muoto-lauteet.fi
www.polarwell.fi
www.poreamme.fi
www.tekniikkatalous.fi

Kuvat: Futureimagebank, Lehtikuva, Suomen asuntomessut

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.