Mainos

Saudit antavat tukikohtia, jos YK hyväksyy sotilasiskun

Arabimaat patistavat Irakia suostumaan YK:n asetarkastuksiin. Saudi-Arabia yhtyi kehotukseen tänään, ja ilmoitti olevansa valmis yhteistyöhön Yhdysvaltain johtaman liittouman kanssa, jos YK antaa valtuutuksen sotilasiskulle Irakiin.

-Jos YK:n turvallisuusneuvosto tekee päätöksen, jokaisen YK:n jäsenvaltion on pantava se toimeen, Saudi-Arabian ulkoministeri Saud al-Faisal sanoi tv-kanava CNN:n haastattelussa.

Aiemmin Saudi-Arabia on kieltänyt maaperänsä käytön mahdolliseen Irakin-vastaiseen operaatioon.

Yhdysvallat on uhannut Irakia sotilasiskulla, jos se ei luovu joukkotuhoaseista, joita sillä uskotaan olevan.

Arabiliiton puheenjohtajamaan Libanonin ulkoministerin Mahmud Hammudin mukaan arabimaat ovat kehottaneet Irakia noudattamaan YK:n päätöslauselmia, jotka koskevat muun muassa asetarkastuksia maassa. -Haluamme Irakin noudattavan päätöslauselmia, jotta kriisi saataisiin päätökseen, hän sanoi arabiankielisen, Lontoossa ilmestyvän Ash-Sharq al-Awsat - sanomalehden haastattelussa.

Irakin varapääministeri Tariq Aziz väläytti eieln asetarkastusten sallimista. - Irak myöntyisi tarkastuksiin, jos YK suostuisi pakotetoimien purkuun ja Yhdysvallat perääntyisi hyökkäysaikeistaan, hän sanoi Bagdadissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Irak on kiistänyt havittelevansa joukkotuhoasetta. -(Yhdysvaltain presidentti George W. Bush) on valehtelija ja valehtelijan poika, hallitsevan Baath-puolueen äänenkannattaja Ath-Thawra julisti tänään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.