Sateenvarjot saadaan sunnuntaina kaivaa esiin suuressa osassa maata – myös ukkosiin ja koviin tuulenpuuskiin on syytä varautua

Myrskyn kaataman puun alle jäänyt ulkoilija kuoli Oulussa – poikkeukselliset olosuhteet aiheuttivat pelastuslaitokselle runsaasti tehtäviä 1:39
Katso miten ukkonen riepotteli Oulua kesäkuussa.

Suomeen virtaa huomenna lännestä viileämpää ilmaa ja suureen osaan maata on luvassa sateita. Sadealue porhaltaa lähes koko maan pituudelta Suomen yli, ja seassa saattaa räiskyä ukkonenkin.

– Sunnuntaina kylmä rintama kulkee Suomen yli itään. Aamulla voi Pohjanmaan suunnalla olla jo paikoin ukkosia. Myös pohjoiseen on leviämässä runsaita sateita, kertoo Forecan meteorologi Mette Mannonen.

Muutoin aamu näyttäytyy vielä laajalti poutaisena, mutta iltapäivää ja iltaa kohden viilenee.

– Päivän aikana tämä kylmä rintama kulkee itään ja siihen kylmään rintamaan liittyy ukkoskuuroja. Niiden yhteydessä voi esiintyä voimakkaita tuulenpuuskia. Pohjoisessa vettä tulee todella runsaasti.

Päivän aikana ukkoskuurot siirtyvät itään.

– Ukkoskuurojen tarkkaa paikkaa on lähes mahdoton ennustaa. Niitä tulee monin paikoin, mutta aika kapealla vyöhykkeellä. 

– Koska nämä ovat kuurotyyppisiä, niin luultavasti on alueita, johon vettä ei osu. Esimerkiksi etelärannikolla voi olla vähän kuivempaa. 

Etelässä ja idässä on vielä huomisen aikana helteistä ilmaa.

– Mutta kyllä sielläkin on sää viilenemässä. Maanantaina ei enää ole hellettä.

Lue myös:

    Uusimmat