Sari Multala putoamassa Pekingin olympiajoukkueesta

Kaksinkertainen olympiapurjehtija Sari Multala on putoamassa Pekingin olympiajoukkueesta. 17-vuotias Tuula Tenkanen nousi Hyèresin olympiakarsintaregatan toiseksi viimeisenä päivänä Laser radial -luokassa Multalan edelle.

Purjehtijaliitto on ilmoittanut esittävänsä olympiajoukkueeseen urheilijaa, joka kerää vähemmän sijapisteitä MM-regatasta ja Hyèresistä. Lopullisia karsintapisteitä Tenkaselle kertyi 23 ja Multalalle 36.

Multala johti karsintaa vielä keskiviikkona ja oli ennen viimeistä lähtöä kahdeksas. Viimeisessä lähdössä hän sai tuomarilta kolmannen keltaisen lipun kielletystä etenemiskeinosta ja joutui keskeyttämään lähdön.

Tenkanen nousi kokonaistuloksissa sijalle 11 ja Multala putosi 16:nneksi. Molemmat suomalaiset jäivät mitalipurjehduksen ulkopuolelle, joten heidän tuloksensa ovat lopulliset.

- En mielestäni tehnyt ylimääräistä, mutta tuomarit liputtivat heti lähdön jälkeen. Siihen päätökseen ei ole mitään sanomista, joten ei auta kuin hyväksyä tosiasiat, pettynyt Multala kommentoi.

Multala, 29, on käynyt Ateenan ja Sydneyn olympialaiset sekä saavuttanut radial-luokassa MM-hopeaa.

Niklas nopeampi Lindgren

Myös miesten 470-luokassa saatiin olympiakarsinta päätökseen. Lindgrenin veljeksistä nuorempi Niklas selvitti gastinsa Heikki Elomaan kanssa tiensä Pekingiin voittamalla karsinnassa veljensä Joonas Lindgrenin ja tämän gastin Niko Helanderin.

Niklas Lindgren oli lopulta 33:s ja Joonas Lindgren 37:s. Karsintapisteissä eroa Niklaksen hyväksi kertyi ensimmäinen karsintakilpailu huomioiden yhteensä kahdeksan pistettä.

- Olihan se tapahtumarikas päivä. Meni se vähän parikilpailuksi, kun pitelimme toisiamme vuorotellen ja pari kirosanaakin vaihdettiin, Niklas Lindgren kertoi veljestenvälisistä.

Yngling-radalla Team Audin Silja Lehtinen, Maria Klemetz ja Livia Väresmaa ovat edelleen mitalikannassa kiinni, vaikka putosivat kolmanneksi ennen perjantain mitalipurjehdusta.

Naisten laudoissa Tuuli Petäjä nousi lopputuloksissa sijalle 14. Laserissa Pierre Collura oli lopputulosten 30:s ja Roope Suomalainen 99:s.

49-luokassa Lauri Lehtinen ja Heikki Soininen nousivat hieman lopputulosten 25:nneksi. Naisten 470-luokassa Hanna Saari ja Mikaela Wulff jäivät sijalle 29.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat