Saran verkkovierailu 9.7.

Millä ruualla saisi parhaiten hurmattua naisen? Romanttinen ilta tulossa viikonloppuna, mutta ideat ovat hiukan vähissä. T:Indigo
Moikka taas kaikille! Vähän on sateinen ilma, mutta lähetelkää aurinkoisia kysymyksiä! Kunhan on itse jaksanut nähdä vaivaa, ja laittanut ajatusta mukaan. Kuten koristellut pöydän kukkien terälehdillä, ja hankkinut mansikoita ja kuohuvaa. Romanttinen musiikki taustalla kruunaa kaiken.

Hei Sara, käytätkö ruuanlaitossasi pähkinöitä, siemeniä yms. Voisitko suositella jotain niihin liittyen. Kiitos - ja hyvää kesää sinulle! T:Inna
Itse suosin paljon pähkinöitä ihan laidasta laitaan. Se voi olla mantelia, pistaasia, pinjansiemeniä, hasselpähkinää... Se antaa kivan rapeuden salaateille tai vaikka pastan joukossa. On hyvä murskata ne pähkinät vähän pienemmiksi niin ne öljyt ja aromit pääsee oikein valloilleen. Ja muutenkin kannattaa syödä aina välillä pähkinöitä, niissä on paljon terveellisiä öljyjä.

Kerropas vinkit hyvän barbeque kastikkeen tekoon. Kiitos! T: makemassu
Mene ihmeessä katsomaan tuolta nettiresepteistä. Siellä on ribsiresepti, jossa on helppo ja hyvä barbequekastike, joka toimii aina.

Tervehdys, tykkäätkö veneilystä? tuletko kallavedelle kokkailemaan hyviä ruokia hyvässä seurassa? T: Jake
Kiitos vain kutsusta, mutta nyt menen vanhempien luokse grillailemaan. Täytyy mennä hemmottelemaan niitä. Veneily on kyllä tosi kivaa. Hyviä veneilysäitä sinne Kallavedelle!

Moi! Kun laitat ruokaa, kiinnitätkö huomiota aina ruoan terveellisyyteen, ja kaloreihin? T: Girl_12
Joskus on semmoisia päiviä, että täytyy nauttia ja olla välittämättä kaloreista. Mutta seuraavana päivänä kannattaa ottaa salaatteja tai keittoja, vihanneksia ja kanaa ja paljon kalaa. Kultainen keskitie on mun juttu. Elämästä täytyy myös nauttia. Mutta kohtuudella :)

Moikka Sara, tää ei liity suoraan ruoanlaittoon, mutta nimeäsi kuulee lausuttavan monella tavalla. Onko se siis ranskalaisittain "fonttään" vai amerikkalaisittain "fauntn"? T: curious
Amerikkalaiseen tapaan.

Mitä kannattaa syödä juuri lenkiltä tultuaan? T: Ruuan ystävä
Itselleni maistuu aika kevyet ruuat, ettei mitään hirveän raskasta. Esimerkiksi keitot tai balsamicomarinoidut uunivihannekset ja kananrintaa, tai tukevat, lämpöiset salaatit.

Olen lähdössä Italiaan muutaman viikon kuluttua ja minua kiinnostaisi millaisia ruokia kannattaisi siellä maistella? Onko jotain perinneruokaa? T: Mummu 56
Erityisesti erilaiset pastat kannattaa ehdottomasti kokeilla. Italialaiset todellakin ovat neroja niissä. Nyt en pysty oikein sanomaan perinneruokia, sillä en tiedä minne päin Italiaa olet menossa.

Mitä ruokaa et voi kerta kaikkiaan sietää??? T: boujoujou
Itse asiassa olen todella onnekas ja kova syömään, niin ettei mitään sellaista ole tullut vastaan, mitä en sietäisi.

Pidätkö enemmän fine dinining ruoasta kuin kotiruoasta? Ps:Olet ilo silmälle=) T: John
Olen enemmänkin kotiruuan puolestapuhuja. Resepteissäni haluan tehdä helppoa ja maukasta kotiruokaa niin että ihmiset voivat käyttää sitä omassa arjessaan. Totta kai välillä tykkään tehdä fine diningiakin, mutta erityisjuhlissa. Totta kai arvostan fine diningia ja sitä ruokakulttuuria.

Minkälaisista viineistä tykkäät? Tiedätkö paljon viineistä ja tunnetko näitä suomalaisia viiniasiantuntijoita (onko ne mistään kotoisin)? T: Viininenä
Pidän australialaisista, chileläisistä, argentiinalaisista viineistä. Pidän varsinkin punaviineistä, jotka on aika täyteläisiä. Lempirypäleeni on malbec. Totta kai tiedän jonkun verran viineistä, mutta haluaisin tietää paljon enemmän.

Mikä on sinun mielestä parasta kesäruokaa? T:Anu
Omiin kesäruokasuosikkeihin kuuluu uudet perunat, erilaisia raikkaita salaatteja, paljon kalaa (varsinkin ahven) ja erilaisia helppoja kesäpastoja, joissa käytetään suomalaisia vihanneksia. En ole vielä päässyt itse kesägrillille, joten ensi viikonloppuna grilli palaa.

Mikä on sun lempi karkki? Oot nätti :) T: Vislari
Täytyy sanoa, että nuorempana olin varsinainen karkkihiiri, mutta nyt olen nyt onneksi kasvanut vähän aikuiseksi ja tykkään nykyään enemmän suolaisesta. Mutta totta kai mulla on lempikarkkeja. Yleensä hedelmäkarkit, hedelmämerkkarit on ihan ykkösjuttu. Tulee lapsuus mieleen. Ja sitten esimerkiksi ne sokeroidut cokispullokarkit.

Moi, oon 15-vuotias poika, ja ruuan laitosta kiinnostunut, mut mua kiinnostaa mitä on Crème Brûlée, olisi kiva jos vastaisit. T: Jaakko
Se on yksi klassikko jälkiruuista. Siinä on esimerkiksi maitoa, kananmunia, sokeria, vaniljaa. Se on kuin maitovanukas jossa on taivaallinen, rapea sokerikuori. Seuraavan kerran kun menet ravintolaan niin kokeile ihmeessä. Se on yksi suosikkijälkiruuistani!

Mitä yleensä juot ruuan kanssa? T: Suvi
Vettä. Olen kova litkimään vettä, se on paras juoma, se on terveellinen ja kun ollaan Suomessa, niin se on maailman parasta. Siinä ei ole yhtään kaloreita, käy kaiken kanssa ja sitä voi helposti maustaa yrteillä, marjoilla, vihanneksilla. Lempimauste vedessäni on limesiivuja, pala inkivääriä, sitruunaruohoa ja tuoreita mintunlehtiä ja PALJON jäitä.

Millainen on sinun mielestä ihanin ja terveellisin aamupala? T :Anu
Itse tykkään tehdä paljon erilaisia myslejä. Helposti niitä voi tehdä kuivatuista hedelmistä tai marjoista, ja niitä voi syödä maustamattoman kevytjogurtin kanssa. Lisään joukkoon yleensä vielä tuoreita marjoja tai hedelmiä ja pienen lorauksen hunajaa. Nettiresepteihin tulee yksi mysliresepti elokuun alkupuolella. Käy ihmeessä katsomassa se silloin!

Ihanaa kesää! Millainen perunasalaatti kannattaa tehdä uusista perunoista? T:Liisa
Perunasalaatteja voi tehdä todella erilaisia. Yleisin kastikepohja on majoneesia 1½ dl ja joukkoon noin ½ kermaviilipurkki. Jos haluat kevyemmän version, lisää kermaviilin määrä suhteessa majoneesiin. Voit lisätä joukkoon kapriksia, sitruunankuorta, sellerinvartta, kevätsipulia, tilliä, ruohosipulia, kesäisiä vihanneksia kuten herneitä. Nyt ei muuta kuin kokeilemaan! :)

Mitä helppoa ja hyvää pinaatista Jotakin simppeliä, joka saattaisi maistua myös lapsille. T: tipitii
Itse lisään pinaattia esimerkiksi perunamuusiin antamaan kivan värin ja pehmeän maun. Saatan laittaa joukkoon hieman myös parmesaaniraastetta. Pinaattia voi helposti käyttää myös pastassa. Laita paistinpannulle reilusti öljyä. Lisää silputtua valkosipulia, pinaatti ja anna valkosipuleiden kuullottua ja pinaatin pehmentyä. Lisää joukkoon vaikka salamisiivuja, kirsikkatomaatteja. Lopuksi lisää keitetty pasta paistinpannulle. Mausta reilusti pippurilla, suolalla ja lopuksi reilusti parmesaania.

Miten laittaisit vihreän parsan grillissä?? Mitä lisukkeita yms. sen kanssa?? T: pipsukka
Ensimmäiseksi ryöppäisin parsoja hetken kiehuvassa vedessä ja sen jälkeen laittaisin ne grillille saamaan hieman grillin makua. Tarjoaisin grillatut parsat öljykastikkeen kera. Laita puolikkaan sitruunan mehu, 1 tl raastettua valkosipulia, 2 tl sokeria, suolaa, mustapippuria, reilusti öljyä. Sekoita aineet keskenään. Tarjoile parsat öljykastikkeen kera ja paahdettujen pähkinöiden ja parmesaanisiivujen kanssa. Voit käyttää mielikuvitusta ja tarjota parsoja erilaisten vihannesten kera.

Moikkista! millasta limonadia teet raparperistä? T: tahtoo tietää
Laita kattilaan 5 dl pilkottuja raparperia, lisää 4 - 5 sitruunan mehu, 3 - 4 dl sokeria (voit laittaa enemmänkin, makusi mukaan) 1 dl vettä ja antaa ainesten kiehahtaa niin että raparperi pehmenee ja maut ja aromit sekoittuvat. Siivilöi seos, jotta sakka raparpereista jää pois. Käytä tekemääsi mehupohjaa tiivisteen tapaan, lisää joukkoon jäitä ja vettä (jälleen makusi mukaan). Voit koristella limonadin sitruunan renkailla tai mansikoilla.

Moi ! Hauskaa kesää sulle! Tää ohjelma on ihan paras!! Löytyykö nettisivuilta minkäänlaisia raparperi ohjeita?T: Lauraa
Kiitos sitä samaa. Tosi hienoa että pidät ohjelmasta. :) Nettisivuille on tulossa kohtapuoliin rapujuhliin maustettuja snapsireseptejä ja yhdessä reseptissä käytän raparperia.

Jos et olisi ammatiltasi kokki niin mikä olisit? T: Minski
Olisi ihanaa olla kukkakauppias, tehdä kauniita nippuja ja olla erilaisissa ihanissa tuoksuissa. Voisin myös olla vaatesuunnittelija tai tiukka bisnesnainen, heh :) Tämä oli viimeinen kysymys tällä kertaa. Hauskaa juhannusta kaikille! Älkää bailatko liian railakkaasti :) T. Sara

Millaista salaattia voisi tarjota grilliruokien lisuukkeena? Olisi mukava saada jokin uusi salaattiruoka jota ei olisi ennen kokeillut. T: "kasviskani"
Helppo salsa käy salaatin kanssa tai grillattujen ruokien kera. Se antaa kivaa raikkautta. Laita esimerkiksi kulhoon raastettua valkosipulia, yhden limen mehu, mausta suolalla ja sokerilla. Seuraavaksi lisää lohkottuja kirsikkatomaatteja, purkkimaisseja, purkkipapuja. Lopuksi lisää sekaan reilusti korianterin lehtiä. Se on erinomainen lisuke grillattavien herkkujen kanssa!

Olit Ahvenanmaalla tekemässä ohjelmaa miksi et puhunut ohjelmassa ruotsia? T: Maiju
Olen kyllä opiskellut ruotsia koulussa. Ymmärrän sitä hyvin, mutta puhun mieluummin suomea tai englantia. Se on enemmän mun juttu.

Heippa Sara! Mitä syöt mieluiten uusien perunoiden kanssa? T: Leena
Kesään kuuluu ehdottomasti erilaiset sillit ja uudet perunat. Oma suosikkini on sinappisilli. Tykkään myös tehdä erilaisia perunasalaatteja uusista perunoista. Esimerkiksi laittamalla sekaan keitettyä kukkakaalia, lohkottuja uusia perunoita, sokeriherneitä ja joukkoon tulee helppo kastike: kermaviiliä, dijon-sinappia, piparjuurta, sokeria, suolaa, mustapippuria ja tilliä reilusti päälle.

Mikä on koko nimesi? Oot tosi hyvä tyyppi!! Oot mun kaima!! T: SARA
Sarah Leena Beatrice La Fountain. Se on koko nimi, terkkuja kaimoille!

Mikä on lempi pastasi? T: Nuggetman
Tämän hetkinen suosikkini on oma kesäpastani. Paistinpannulle pistetään reilusti valkosipulia, pikku capriksia, mustia oliiveja, espanjalaista tulista chorinzo-makkaraa suikaloituna ja loraus valkoviiniä. Joukkoon lisätään keitetty pasta ja rasiallinen kirsikkatomaatteja, reilusti oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Anna ainesten lämmetä ja kirsikkatomaattien pehmetä. Viimeiseksi laita sekaan rucolaa ja parmesan-raastetta ja tarjoile!

Olitko hyvä kokkaamaan lapsena vai mikä sai sinut innostumaan kokkaamisesta? T: Sussu
Olin kotitaloustunneilla aina hyvä, että ehkä nuorempana pidin enemmän kakkujen ja erilaisten herkkujen leipomisesta. Noin 12-vuotiaana aloin tekemään enemmän ruokaa. Tein silloin usein viikolla meidän perheessä ruokaa. Halusin kokeilla kaikkea ja sain aina palautetta kokkauksistani. Siitä se on lähtenyt ja tosi kiva, että siitä tuli minulle myös ammatti.

''Sara'' palstalla sanotaan että olet kotona aika ''arkinen kokki'', mitä kuuluu sinun arkisiin ruokiin? T: SF
Erilaisia lihapullia ja perunamuusia, erilaisia pastoja, vuodenajasta riippuen. Erilaisia salaatteja, kuten jokirapu-ceasar-salaattia, hampurilaissalaattia, paljon kalaa, äyriäisiä, pataruokia ja rakastan myös keittoja.

Moi miten sais tehtyä äidin iloiseksi jollain ruualla? T: My
Ilman muuta äidille on keksittävä piristävä salaatti. Mulle tuli mieleen sellainen salaatti, josta oma äitini pitäisi. Laita ensimmäiseksi lautaselle erilaista salaattisekoitusta, keitettyjä vihreitä papuja, sinihomejuustoa ripoteltuna ja rapeaa pekonia. Lämmitä lisäksi kuorittu päärynä paistinpannulla nokareessa voita ja lohko sekaan. Lorauta salaatin päälle hieman oliiviöljyä ja balsamicoviinietikkaa. Tarjoile salaatti kylmän valkoviinin kera. Haleja äidille!

Missä maassa haluaisit vierailla ja kokata, jossa et ole vielä päässyt käymään? Ohjelmaasi on nautinto katsoa: hyvää ruokaa ja kauniita maisemia! T: Minski
Kiva kun pidät ohjelmasta! Brasiliassa en ole koskaan käynyt, joten siellä olisi kiva kokeilla paikallisia raaka-aineita ja tutustua maahan. Sveitsin alpeilla voisi olla myös hienoa kokata.

Tiedätkö miten silikoniset ja tavalliset vuoat eroavat toisistaan? Itse en omista kuin silikonisen muffinivuoan. T: Muffinssimies
Silikoniset vuoat ovat tosi käteviä ja monikäyttöisiä. Niistä saa kakun tai muffinssit helposti pois rikkomatta niitä. Suosittelen, niitä saa monen muotoisia ja värisiä. Kannattaa kokeilla!

Mukavaa kesän alkua.Saralle näin kylmän merkeissä. Ihailen sinun keittiö ruokia jne. monipuolista yms. kivan oloinenkin olet. Entä osaatkos neuvoa miten tehdään juhannus booli alkoholiton ) =) ois kiva saada uusi 2008 vuoden hyvä resepti) T: Kainuunkorvesta
Aloita tekemällä passionhedelmä-siirappi. Laita kattilaan 1,5 desiä sokeria, desi vettä, 1 vaniljatanko kaavittuna ja viiden passionhedelmän hedelmänlihat. Anna seoksen kiehua noin viitisen minuuttia, jotta siitä tulee paksuhkoa. Anna siirapin jäähtyä. Seuraavaksi kaada boolimaljaan ananasmehua 1 litra, jäähtynyt passionhedelmä-siirappi, 1 litra sitruuna vichyä, ½ litraa gingeralea. Leikkaa boolin sekaan siivuina 2 limeä, mansikoita, appelsiini, mintunlehtiä ja paljon jäitä.

Seurattuani eri ohjelmiasi (eritoten täydellistä päivää), täytyy myöntää että olet saanut minut todella kiinnostumaan ruoanlaitosta. En ole vielä tutustunut keittokirjaasi, mutta suosittelisitko sitä myös täysin aloittelijalle, joka ei tiedä ruoanlaitosta juuri mitään? Ja mikä mielestäsi olisi helppo, mutta herkullinen resepti aloittelijan valmistettavaksi? Kiitos etukäteen vastauksestasi ja hauskaa kesää! T: Julia
Itse asiassa monet ystäväni ovat olleet aloittelijoita ruuanlaitossa. Kun annoin hänelle keittokirjan, niin hän oppi ja innostui. Täytyy uskaltaa kokeilla. Reseptit on tehty niin, etteivät ne ole liian hankalia ja onnistuu varmasti. Nyt vain kokeilemaan! Hauskoja kokkailuhetkiä ja hyvää kesää!

Miten olet säilynyt noin hoikkana ja nättinä saisko jotain kevyitä kasvisruoka ohjeita vinkkejä muuta kuin kannullinen vettä jne. mikä ois hyvä kesäinen motto. T: Sk
Itse asiassa syön aika reilusti, en ole mikään dieetti-ihminen enkä syö pelkästään kasvisruokaa. Yleensä katson, jos jonain päivänä tulee syötyä vähän enemmän, niin seuraavana päivänä pyrin syömään esimerkiksi kalaa, hedelmiä ja keittoja. Ruokailussa on löydettävä tasapaino. Kaikessa on oltava kultainen keskitie. Kaikkea saa nauttia, mutta kohtuudella. Eikä liikuntaa saa unohtaa. Itse pidän uimisesta, sillä on kiva aloittaa aamu.

Olen älytön telkkarin orja iltasyöppö. Miten voisin parantaa herkuttelutottumuksiani eli keventää tuota pizza, karkki, jäätelö herkutteluani? On vaan pakko jotain laittaa poskeen, kun sohvalla makoilen.T: Halu voida hyvin
Syöpöttelykohtauksissa on hyvä vaihtaa kevyempään ruokaan. Itse usein nautin vihanneksista, kuten kirsikkatomaateista, kurkusta ja pikkuporkkanoista. Teen aina kermaviili-dipin, jossa on reilusti valkosipulia, erilaisia yrttejä ja maustan sen suolalla sekä mustapippurilla. Niitä voi popsia aika paljon. Tietenkään se ei lyö vertoja kaikelle mätölle, mutta sitä voi syödä paljon.

Käytkö itse marjastamassa, sienestämässä vai ostatko kaikki raaka-aineet kotiisi, akastimeesi? T: Aquova
Olen kova marjastaja ja sienestäjä. Odotan jo innolla, että pääsen laittamaan herkkuja talteen, säilömään ja pakastamaan. Nähdään sienimetsällä!

Haluaisin tehdä kinkkusandwicheja itse, mutta mitä siihen tulee?? En löydä mistään ohjetta siihen. Joten voisitko auttaa? T: Manni
Itse tykkään vähän savustetusta kinkusta, mutta valitse mieleisesi juusto ja kinkku. Joukkoon voi laittaa lisäksi dijon-sinappia, se antaa hyvää potkua leivälle. Laita leipä uuniin, noin 180 asteeseen. Anna olla leivän uunissa sen verran, että juusto sulaa ja leivästä tulee kauniin kullanruskea. Leikkaa lopuksi leipä kahtia ja nauti!

Hei Sara! Olet ihana kokki niin ajattelin, että pyytäisin sinulta jotain reseptiä kesäksi.. Kiitos jo etukäteen!! T:Nätti ihana Sara!!!!
Yksi suosikki salaateistani on todella helppo ja näyttävän näköinen: rooman salaattia, leipätikkuja, jonka ympärille kierretään parmankinkkua ja kivan kokoisia viipaleita emmental-juustosta. Viimeisen silauksen antaa tuoreet persikan lohkot sekä tuoreet vadelmat. Tee lisäksi helppo kastike hunajasta, vadelma-viinietikasta ja oliiviöljystä.

Mitä täytteitä laitat pitsaan? T: Italia
Tärkein täyte pitsassa on tomaattikastike. Se kannattaa aina muistaa, että sen on hyvä olla tarpeeksi suolainen ja mausteinen eikä liian vetinen. Siihen vaan erilaisia herkullisia täytteitä. Itse suosin erilaisia salameja, oliiveja, grillattuja vihanneksia, reilusti juustoa. On kiva aina vaihtaa niitä täytteitä, vuodenaikojen mukaan. Kun on sienisato, kannattaa käyttää sitä hyödyksi ja niin pois päin. Kannattaa kokeilla vaikka kantarellipitsaa kinkun kera! Kiitos kaikille, on ollut tosi hienoa kun olette jaksaneet lähettää kysymyksiä. Niitä on tullut todella runsaasti, olen siitä hurjan iloinen.

Valitettavasti en ehtinyt ihan kaikkien kysymyksiin vastata, mutta toivottavasti törmäillään tuolla jossain. Mua voi ihan hyvin nykäistä hihasta ja kysyä lisää ruuasta. Oikein hyvää ja iloista kesää kaikille! Halauksin, Sara.

Lue myös:

    Uusimmat