Mainos

Sao Paulon vankilakapinoissa yli 100 uhria

Kolme päivää jatkuneissa rajuissa kapinoissa kuoli joidenkin tietojen mukaan jopa yli 130 ihmistä. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan levottomuuksien takana olivat huumejengit.

Sao Paulon vankiloissa Brasiliassa puhjenneet kapinat ovat päättyneet ja vankien ottamat parisataa panttivankia on vapautettu.

Viranomaisten mukaan väkivaltaisuuksissa kuoli ainakin 115 ihmistä. Kuolleista 71 oli rikollisjengiläisiä, poliiseja, vanginvartijoita ja turvallisuusjoukkojen jäseniä kuoli 40. Surmansa saaneiden joukossa oli neljä siviiliä. Joidenkin tietojen mukaan kuolleita olisi yli 130.

Samaan aikaan kun vangit kapinoivat, tehtiin eri puolilla Sao Paulon osavaltioita hyökkäyksiä muun muassa poliisiasemia, pankkeja ja busseja vastaan. Vankilakapinoiden ja hyökkäysten takana olivat Brasilian tiedotusvälineiden mukaan huumejengit, joiden toimintaa organisoi PCC-rikollisjärjestö.

Sao Paulon osavaltion kuvernööri Claudio Lembo kiistää, että järjestön kanssa olisi tehty sopimus väkivallan loppumiseksi.

- Me emme neuvottele rosvojen kanssa, Lembon tiedottaja kivahti.

Poliisin on määrä käynnistää vastaisku rikollisjärjestöjä vastaan tulevana yönä Suomen aikaan.

- Olemme todellisessa sodassa mafiaa vastaan, sanoi Sao Paulon sotilaspoliisin päällikkö Elizeu Borges.

Väkivaltaisuudet alkoivat perjantaina, kun viranomaiset siirsivät useita satoja PCC-jengiin kuuluvia vankeja tiukemmin vartioituihin vankiloihin. Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva tarjoutui lähettämään sotilaita tukahduttamaan väkivaltaisuuksia, mutta Sao Paulon osavaltion kuvernööri torjui tarjouksen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.