Mainos

Sanoma aloittaa jättimäiset yt-neuvottelut – voivat johtaa 280 irtisanomiseen

Sanoma Oyj käynnistää yt-neuvottelut. Neuvottelut voivat johtaa enimmillään 280 työntekijän irtisanomiseen. Yhtiö suunnittelee 50 miljoonan euron säästöjä.

– Nyt käynnistämme joukon uusia toimenpiteitä, joiden tavoitteena on parantaa kannattavuutta ja vastata muuttuvan mediaympäristön ja heikon talouden asettamiin vaatimuksiin, sanoo Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen Sanoman pörssitiedotteessa.

Sanoma kertaa toimenpiteiden toteutuvan vuoden 2015 loppuun mennessä, ja suurimman osan säästöistä realisoituvan vuoden 2016 loppuun mennessä.

MTV Uutisten tietojen mukaan neuvottelujen piirissä on 1600 työntekijää. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia Sanoman julkaisuja, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomia, Ilta-Sanomia ja Sanomien radio- ja tv-toimintaa. Yt-neuvottelut alkavat maanantaina ja päättyvät lokakuun puolivälissä.

Säästöjä kerrotaan haettavan jakelusta ja painotoiminnasta sekä sisällöntuotannon, markkinoinnin ja myynnin tehostamisesta.

Lisäksi suunnitellaan konsernin yhteisten tukitoimintojen keventämistä rakenteiden yksinkertaistamiseksi ja ketteryyden lisäämiseksi.

Kustannussäästöjen myös arvioidaan johtavan henkilövähennyksiin Sanoma Media Finlandissa sekä Sanoman tukitoiminnoissa konserninlaajuisesti.

Pörssitiedotteessaan Sanoma kertoo käynnistävänsä paikallisten lakien edellyttämät yhteistoimintaneuvottelut ja tekevänsä lopulliset päätökset neuvottelujen perusteella. Käynnistyvät yt-neuvottelut voivat enimmillään johtaa 280 työntekijän irtisanomiseen.

– Media elää Suomessa kovia aikoja, ja valitettavasti tämä vaikuttaa myös henkilöstöömme. Olen varma, että tänään kerrotut suunnitelmat auttavat meitä parantamaan taloudellista tulostamme ja kilpailukykyämme”, sanoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta Sanoman pörssitiedotteessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.