Mainos

Sampo-Leonia myy Pohjola-osakkeensa

Taistelu vakuutusyhtiö Pohjolan omistuksesta on ratkennut. Sampo-Leonia ilmoitti, että se myy Pohjola-osakkeensa eläkevakuutusyhtiö Ilmariselle ja henkivakuutusyhtiö Suomelle 4,4 miljardilla markalla. Yhden Pohjolan osakkeen hinnaksi tulee näin 67 euroa.

Pohjola


Sampo-Leonia muuntaa omistamansa Pohjolan A-osakkeet B-osakkeiksi ennen kauppaa. Kaupan edellytyksenä on myös vakuutusvalvontaviraston lupa. Lisäksi Suomi-yhtiö sitoutuu Henkivakuutusyhtiö Pohjolan kapitalisaatioliiketoiminnan myyntiin Henki-Sammolle edellyttäen, että Suomi-yhtiö ostaa Henki-Pohjolan liiketoiminnan.

Pohjola-osakkeet vaikuttavat Leonian tulokseen osinkoina ja myyntivoittoina tänä vuonna noin 180 miljoonaa euroa (1,1 miljardia markkaa).

Osakekauppa toteutetaan vasta Pohjolan 20. kesäkuuta pidettävän ylimääräisen yhtiökokouksen jälkeen. Siinä päätetään ylimääräisestä 25 euron osingosta, josta kertyy Sampo-Leonialle verottomana osinkona vielä 1,6 miljardia markkaa.

Sampo-Leonia osti Pohjola-pottinsa Pohjolan ruotsalaiselta If-yhteistyökumppanilta Skandialta viime syksynä. Nyt Sampo-Leonia kirjaa kaupoista yhteensä 4,8 miljardin markan voitot. Pohjolan yhtiökokous kokoontuu myöhemmin tänään päättämään, vetäytyykö Pohjola pois yhteispohjoismaisesta If-vahinkovakuutusyhtiöstä.

Nyt sovitun kaupan myötä Suomi-yhtiön, Ilmarisen ja Osuuspankkien muodostaman ryhmän omistus Pohjolassa nousee 53 prosenttiin ja osuus äänivallasta enintään 65 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.