Salomäellä täydellinen NHL-debyytti: maali, eniten taklauksia ja tähdistöön!

Suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki päästettiin irti NHL:ssä, eikä debyytti Nashville Predatorsin paidassa olisi voinut sujua paremmin.

21-vuotias Salomäki karkasi vaihdosta tultuaan läpiajoon toisessa erässä. Dallas Starsin suomalaisvahti Kari Lehtosen torjui patjallaan ensimmäisen laukauksen, mutta Salomäki seurasi tilanteen loppuun ja napautti irtokiekon maaliin. Vapauttavan syötön tarjoili sveitsiläispuolustaja Roman Josi. Salomäen maali vei Nashvillen 2-1-johtoon ja lopulta jatkoajalle.

Salomäki sai NHL-debyytissään peliaikaa 10.49 minuuttia kolmosketjun laidalla Olli Jokisen ketjukaverina. 90-kiloinen voimahyökkääjä kunnostautui myös taklaustilastossa jaettuaan seitsemän pommia – eniten kaikista pelaajista. Salomäki valittiin ottelun kakkostähdeksi.

Nashville voitti ottelun lopulta kotikaukalossaan lukemin 3-2. Lehtoselle kirjattiin 21 torjuntaa, kun toisessa päässä Pekka Rinne komisteli tilastojaan NHL:n voittotilaston ylivoimaisena kärkinimenä. Rinne tarvitsi 18 torjuntaa kauden 27:nteen voittoonsa.