Salmelaiselle kahden ottelun pelikielto

Jääkiekon SM-liigan kurinpitopäällikkö Jarmo Muukkonen on rankaissut HIFK:n hyökkääjää Tony Salmelaista kahden ottelun pelikiellolla. Päätuomarin toiminnasta suuttunut Salmelainen riehui torstaina pelatun HPK-HIFK -ottelun yhteydessä.

Salmelainen kärsii rangaistuksensa sunnuntaina pelattavassa ottelussa HIFK-Ilves ja tiistain Pelicans-HIFK -ottelussa.

Salmelaiselle tuomittiin torstain ottelussa kahden minuutin rangaistus huitomisesta, mutta hyökkääjä alkoi protestoida erittäin voimakkaasti ja löi mailallaan rangaistusaition oveen. Salmelainen määrättiin pois kentältä ja poistuessaan vaihtoaitiosta hän heitti ison roska-astian maahan. Roska-astia kimposi vaihtoaition ulkopuolella ollutta HIFK:n linja-autonkuljettajaa päähän.

Salmelainen on myöntänyt ylireagoineensa ja käyttäytyneensä tilanteessa sopimattomalla tavalla. Hän on myös pahoitellut HIFK:n linja-autonkuljettajan loukkaantumiseen johtanutta tapausta julkisuudessa.

Kurinpitopäällikkö Muukkosen mielestä Salmelaisen käyttäytyminen kentällä ja sen ulkopuolella ei ole missään oloissa hyväksyttävää. Muukkosen näkemyksen mukaan roska-astian heiton seuraamus on kuitenkin ollut täysin sattumanvarainen, eikä voida olettaa, että Salmelainen olisi tahallaan tai tietoisesti aiheuttanut nyt syntyneen vahingon.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat