Salkkareiden alkuperäistähdet vastaavat: Olisiko paluu mahdollinen?

Jouko Keskinen, Jasper Pääkkönen ja Kristo Salminen kertovat, mitä heille kuuluu nykyään – ja voisivatko he kuvitella palaavansa joskus Salattuihin elämiin.

Salatuissa elämissä on meneillään varsinainen alkuperäishahmojen paluubuumi. Viime vuosina sarjaan ovat palanneet muun muassa Jenni Vainio, Kalle Laitela ja Ulla Taalasmaa, sekä Katja Vainio ja Laura Kiviranta lyhyillä vierailuilla.

Myöhemmin tänä keväänä ja ensi syksynä sarjaan tulevat takaisin Tommi Taurulan näyttelemä Kari Taalasmaa ja Sami Uotilan hahmo Aki Nikkinen.

Jäljelle jää kuitenkin monia alkuperäishahmoja, joita ei heidän lähtönsä jälkeen ole Salkkareissa enää nähty.

Ystävyys säilyi

Jukka Salinin roolissa viiden ensimmäisen vuoden ajan nähty Jouko Keskinen muistelee alkuperäisnäyttelijöiden olleen hyvin tiivis porukka. He pitivätkin paljon yhteyttä keskenään vielä vuosia Salkkareista lähdön jälkeenkin.

– Salkkareista on todella hyvät muistot ja olimme kaikki ystäviä. Muistan alkuajoista sen, kuinka Ruotsissa ounasteltiin, että sarja pyörisi ehkä maksimissaan kaksi vuotta. Mutta lähtihän se sitten vähän paremmin käyntiin, Keskinen muistelee.

Vuonna 2003 sarjasta poistunutta Keskistä on pyydetty takaisin Turkuun muuttaneen Jukan rooliin kerran.

– Vuosina 2008–2009 minua ja Jaana Saarista (Maarit Salin) pyydettiin takaisin. Aikataulut kuitenkin muuttuivat, ja jouduin omien kiireideni takia luopumaan ajatuksesta, Keskinen kertoo.

Monipuolisesti teatterin parissa toimivalla miehellä on tällä hetkellä kädet täynnä töitä Mustion Linnan kesäteatterin kymmenenvuotisjuhlakauden kanssa. Hän pyörittää kesäteatteria yhdessä vaimonsa Jarna Jalava-Keskisen kanssa.

– Täydellinen tätini -näytelmän esitykset lähtevät käyntiin juhannuksen jälkeen, hän kertoo.

Keskinen ilahtuu kuullessaan, että esimerkiksi Sami Uotila on palaamassa Salattuihin elämiin. Jukan paluuta hän ei kuitenkaan tällä hetkellä ei pidä todennäköisenä.

– Salinien perhe taitaa olla sellainen, josta kukaan ei tule enää takaisin, hän miettii.

Joukon tytär, sarjassa Silja Salinia vuoteen 2002 asti näytellyt Jonna Keskinen, esimerkiksi asuu nykyään ulkomailla.

– Jonna on asunut poissa Suomesta jo yli kymmenen vuotta. Hän asuu miehensä kanssa Hollannissa, Jouko kertoo.

Salkkareista tähdeksi

Salinien nuorempaa poikaa Sakua näytelleeltä Jasper Pääkköseltä udellaan aika ajoin paluusta Salkkareihin. Vuonna 2002 poistunut Saku ei kuollut sarjassa, vaan lähti töihin kalastusalukselle Norjaan, joten teoriassa hahmon paluu olisi hyvinkin mahdollinen. Käytännössä asia on kuitenkin Pääkkösen mukaan toisin.

– En ole muilta työkiireiltäni oikeastaan edes ehtinyt ajatella koko asiaa. Muistelen lämmöllä ja nostalgialla 15 vuoden takaisia juttuja, mutta toisaalta poistumisestani on kulunut jo 13 vuotta. En pidä paluuta millään tavalla ajankohtaisena ainakaan tällä hetkellä, Pääkkönen miettii.

Salkkareiden jälkeen menestyksekkään ja monipuolisen näyttelijänuran tehnyttä Pääkköstä työllistävät tällä hetkellä televisio-ohjelman ja elokuvan kuvaukset.

– Ensi viikolla lähden Alaskaan kuvaamaan Arktiset vedet -nimistä kalastusohjelmaa, jota tehdään Alaskassa ja Grönlannissa. Heti sen jälkeen alkavat uuden Vares-elokuvan kuvaukset, hän kertoo.

Vaikka Salattuihin elämiin onkin silloin tällöin palannut kuolleeksi luultuja hahmoja, ei näyttelijä Kristo Salminen usko, että jään alle hukkunut Toni Veijalainen voisi enää palata sarjaan.

– Toni kuoli kyllä niin lopullisesti, että häntä voisi olla vaikea herättää kuolleista. Sieltä jään alta olisi aika epätodennäköistä selvitä hengissä, varsinkin kun ruumiskin on näytetty sarjassa, Salminen naurahtaa.

Vuosina 1999–2000 ja 2003–2004 Salatuissa elämissä näytelleellä Salmisella ei itselläänkään ole hinkuja palata sarjaan, vaikka kuvauksista jäikin hyvät muistot. Lukuisat roolit teatterissa, elokuvissa ja tv-sarjoissa ovat työllistäneet Salmista kiitettävästi Salkkareiden jälkeen.

– Tällä hetkellä harjoittelen Kansallisteatterin Vanja-Eno-näytelmän pääroolia varten, hän kertoo.

Näytteleminen kiinnostaa

Salkkareiden alkuperäiskaartiin niin ikään kuuluneet Tuomas Kytömäki (Aleksi Salin) ja Andrei Sandberg (Markus Ekholm) kertoivat tammikuussa MTV.fille kuulumisiaan ja pohtivat mahdollisuutta palata näyttelijäksi. Kytömäki työskentelee nykyään media-alalla muun muassa ohjaajana ja radiojuontajana ja Sandberg opiskelee yliopistossa.

– Näytteleminen on hirveän mukavaa. Olen miettinyt, että olisi mahtavaa päästä taas näyttelemään, mutta viime vuosina on ollut niin paljon kaikkea muuta, etten ole ehtinyt tehdä sen eteen mitään, Kytömäki sanoi tuolloin.

– Voisin mahdollisesti näytellä vielä joskus, mutta tällä hetkellä olen laittanut sen tahallaan jäihin. Elämässä on tällä hetkellä paljon muita suunnitelmia, Sandberg myötäili.

Lue myös:

    Uusimmat