Salaattiviljelmät altistuivat savulle kierrätykseskuksen palossa – salaatit edelleen syömäkelpoisia

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on selvittänyt Kuusakosken kierrätyskeskuksessa Heinolassa 8. kesäkuuta sattuneen tulipalon terveys- ja ympäristövaikutuksia. Savulle altistuneen alueen salaattinäytteistä on tutkittu metallit, dioksiinit ja furaanit sekä polyaromaattiset hiilivedyt (PAH).

Tutkimukset ovat osoittaneet, että pitoisuudet alueen salaattiviljelmissä olivat alhaisia tai hyvin alhaisia. Terveydensuojeluviranomainen pitää kuitenkin voimassa suosituksensa, että savulle altistuneet, sellaisenaan syötävät kasvinosat huuhdotaan ennen syömistä.

Tulokset puutarhamarjanäytteistä eivät ole vielä valmistuneet.

Lue myös:

    Uusimmat