Saksassa rikottiin synkkä ennätys päivittäisissä koronatartunnoissa – Olaf Scholz: Uusia rajoituksia tarvitaan "talven läpi selvitään"

WHO Euroopan koronatilanteesta:"Vakava huolenaihe"– toimittaja näyttää, miltä koronakartat näyttävät 2:29
WHO Euroopan koronatilanteesta marraskuun alussa: "Vakava huolenaihe" – toimittaja näyttää, miltä koronakartat näyttivät viikko sitten

Saksassa rekisteröitiin yli 50 000 uutta tartuntaa vuorokauden aikana.

Saksassa tarvitaan lisää koronarajoituksia kamppailussa kasvavia koronatartuntoja vastaan, sanoi liittokansleriksi todennäköisesti nouseva Olaf Scholz torstaina.

Samalla hän kertoi kutsuvansa osavaltioiden pääministerit päättämään uusista rajoituksista.

Nordrhein-Westfalenin pääministerin Hendrik Wüstin mukaan tapaaminen on ensi viikon torstaina.

Scholzia on arvosteltu siitä, että hän on ollut suhteellisen hiljaa koronatilanteesta ja keskittynyt enemmän oman sosiaalidemokraattipuolueensa pyrkimykseen muodostaa koalitiohallitus vihreiden ja liberaalipuolue FDP:n kanssa.

Scholz esitteli torstaina parlamentissa kolmen puolueen suunnittelemia toimia ja sanoi, että uusia rajoituksia tarvitaan, jotta "talven läpi selvitään".

Tulevan koalitiohallituksen kaavailemiin toimiin kuuluu muun muassa rajoittaa pääsyä tiettyihin paikkoihin jopa rokotetuilta tai koronan sairastaneilta ihmisiltä.

Lisäksi haluttaisiin ottaa uudelleen käyttöön ilmaiset nopeat antigeenitestit.

Synkkä vuorokautinen tartuntaennätys

Saksassa on rekisteröity yli 50  000 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoivat terveysviranomaiset torstaina.

Kyseessä on ensimmäinen kerta koko pandemian aikana, kun maassa rekisteröitiin yli 50 000 tartuntaa.

Saksan rokotuskattavuus on vielä verrattain alhainen, vain hieman yli 67 prosenttia.

Useat Saksan osavaltiot ovat jo ottaneet käyttöön tiukkoja rajoituksia varsinkin rokottamattomille ihmisille.

Saksassa on pandemian aikana todettu vajaat 4,9 miljoonaa koronatartuntaa. Viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut vajaat 98 000 ihmistä.

Hollannissakin vuorokautinen tartuntaennätys

Hollannissa on rekisteröity yli 16 300 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoivat terveysviranomaiset torstaina.

Myös Hollannissa on kyse suurimmasta vuorokautisesta tartuntojen määrästä. Tätä ennen synkkä ennätys kirjattiin viime vuoden joulukuussa, jolloin koronatartuntoja oli lähes 13 000 vuorokaudessa.

Hallitus harkitseekin koronarajoitusten palauttamista tartuntapiikin hillitsemiseksi.

Tietosivusto Worldometerin mukaan Hollannissa on pandemian aikana todettu yli 2,2 miljoonaa koronatartuntaa. Koronakuolemia maassa on ollut reilut 18 600.

Lue myös:

    Uusimmat