Saksan voimistelunaiset ravistelevat lajistaan seksualisoivaa perinnettä – Tokiossa saatetaan nähdä poikkeuksellinen asuvalinta

Saksan naisten voimistelujoukkue saattaa tehdä Tokion olympialaisissa ennen näkemättömän asuvalinnan protestiksi lajin seksualisointia vastaan.

Saksalaiset harjoittelivat torstaina Tokiossa kokovartalotrikoissa. Joukkue käytti täyspitkiä hihoja lahkeita myös huhtikuussa telinevoimistelun EM-kisoissa.

Päätöstä olympialaisten asuvalinnasta ei ole vielä tehty ennen sunnuntaina naisten osalta käynnistyviä kisoja. Tuo päätös syntyy vasta kisapäivän tunteen perusteella.

– Haluamme osoittaa, että jokaisen nainen, kaikkien, pitäisi saada päättää, mitä he haluavat pitää yllään, sanoo saksalaisvoimistelija Elisabeth Seitz.

Voimistelun kilpailusäännöt sallivat myös pitkälahkeiset kilpailuasut, mutta tähän asti niitä on käytetty kisoissa vain uskonnollisista syistä.

Voimistelua ovat viime vuosina ravistelleet useat skandaalit seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja fyysisestä väkivallasta. Saksalaiset ovat tyytyväisiä omien valmentajiensa suhtautumiseen asuista nousseeseen keskusteluun.

– Valmentajat ovat mitä suurimmassa määrin niiden puolella. He sanoivat haluavansa meidän tuntevat olomme mahdollisimman varmaksi ja mukavaksi, Sarah Voss kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat