Saksan poliisi toivoo löytävänsä Suomesta metsässä viruneen mysteeriruumiin sukulaisia – vierestä löytyi suomalainen naisen henkilöllisyystodistus

3:43

Saksan poliisi ei ole vieläkään onnistunut tunnistamaan ruumista, joka löytyi joulukuun alussa läheltä Luxemburgin rajaa. Vahvimpana johtolankaa pidetään läheltä löytynyttä suomalaista henkilöllisyystodistusta, Rheinland-Pfalzin osavaltion poliisi kertoo MTV Uutisille.

Poliisin mukaan ensisijainen tapa tunnistamiseen on etsiä vahvistusta henkilöllisyystodistuksen osoittamasta henkilöstä, joka on suomalainen nainen. Suomen viranomaisilta on pyydetty asiassa virka-apua.

– Tietenkään henkilöllisyystodistus ei ole yksin riittävä todiste tunnistamiseen, tiedottaja Marc Fleischmann kertoo.

Hammastiedot eivät tuottaneet tulosta

Jahtiseurueen metsästä löytämän ruumiin tunnistamiseen yritettiin ensin käyttää hammaskarttoja. Kyseisen henkilön hammashoitotietojen etsiminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

– Luurangon hampaat olivat hyväkuntoiset, mutta valitettavasti tämän henkilön hammaslääkäriä ei ole löytynyt, Fleischmann kertoo.

Suomesta etsitään sukulaisia

Tällä hetkellä käynnissä on tutkimus DNA-näytteen perusteella. Henkilöllisyys voidaan vahvistaa luuytimestä otetun näytteen avulla. Tämä kuitenkin edellyttää, että viranomaiset löytävät naisen sukulaisen, joka suostuu antamaan vertailunäytteen.

– Esimerkiksi kuolleelle henkilölle kuulunut esine ei riitä näytteeksi. Vain elävän sukulaisen näytteen vertaaminen tuottaa luotettavan tuloksen, Fleischmann sanoo.

Hänen mukaansa Suomen viranomaiset yrittävät tällä hetkellä löytää sukulaisia näytteen saamiseksi. 

– Tämä prosessi vie kuitenkin paljon aikaa ja vaatii usean ihmisen löytymisen. Jos sopiva näyte löydetään, on ruumiin tunnistamisen vahvistaminen juridisesti mahdollista.

MTV Uutiset on pyytänyt asiasta tietoja keskusrikospoliisilta ja ulkoministeriöltä, mutta niitä ei toistaiseksi ole saatu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja