Saksan keihäskomeetta viimeisenä jatkoon – nöyrällä asenteella finaaliin: "Pystyn parempaan"

Saksan tämän kauden nuori keihäskomeetta Max Dehning jäi kauden parhaastaan lähes kymmenen metriä EM-keihäskarsinnassa. Finaaliin hän lähtee nöyrällä asenteella.

Dehning heitti EM-karsinnassa tuloksen 80,52 ja joutui jännittämään pääsyään loppukilpailuun aivan toisen ryhmän viimeiseen heittoon asti. Lopulta hän pääsi finaaliin viimeisenä, eli 12:ntena.

Dehning on kiskaissut tällä kaudella maailman ja Euroopan tilastokärjeksi hirmutuloksella 90,20. Vasta 19-vuotias saksalaisnuorukainen ei kiirehdi tempun toistamisen kanssa.

– Ehkä seuraavien vuosien aikana voin heittää taas yli 90 metriä. Olen todella nuori, ja ehkä se tapahtuu seuraavien parin kolmen vuoden aikana tai seuraavan viiden vuoden aikana. Nyt haluan vain nostaa tasoani pikku hiljaa, Dehning sanoo.

Nuorukainen on nuorest aiästä huolimatta saanut rakennetttua itselleen todella vahvan fyysisen olemuksen. Hänellä on terve suhtautuminen omaan kehitykseensä. Piikkiheitot eivät ratkaise, vaan saksalainen puhuu tasonnostosta metri metriltä.

– 90 metriä ei voi odottaa heittävänsä joka päivä. En halua ottaa siitä paineita, vaan keskityn omaan juttuuni.

– Viime vuonna heitin 75:n ja 78:n metrin väliin. Tänä vuonna toivon, että taso nousee 84-86 metriin. Ensi vuonna toiivon, että taso nousee taas pari metriä lisää.

Dehningin tulokseksi jäi kolmella heitolla 80,52. Loppukilpailussa tavoitteena on parantaa tulosta.

– En ole tyytyväinen, koska pystyn parempaan. Viimeisissä kisoissa olen heittänyt 80-82 metriä. Mutta täällä toivon, että saan keihään kaartamaan 83-84 metriä, Dehning sanailee.

– Finaalissa olen tyytyväinen, jos olen kahdeksan parhaan joukossa, vaatimaton saksalainen linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat