Oliver Helanderin haarovälistä kohu – käsi lipsahti arkaan paikkaan: "Ei ollut niin kiva olla"

Oliver Helander sujautti linimenttiä väärään paikkaan: "Siinä oli muutama hetki ei-niin-kiva olla" 1:56
Oliver Helander kertoi, mitä kuumageelin kanssa tapahtui.

Oliver Helander läpäisi keihään karsinnan yhdellä heitolla, joka kantoi komeasti lukemiin 84,35. Huomio kiinnittyi kuitenkin Helanderin haaroväliin sekä hänen irvistelyynsä lämmittelykentällä.

Keihäskansa huolestui, kun Ylen lähetyksessä näytettiin Helanderin pitelevän nivustaan ja irvistelevän ennen karsintaa lämmittelykentällä. Nopeasti Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki kuitenkin selvitti, että Helanderin irvistely johtui kuumageelistä, jota oli lipsahtanut haaroväliin arkaan paikkaan.

Karsinnan jälkeen Helander selvitti, mitä lämmittelykentällä tapahtui.

– Laitoin vähän nivusiin ja meni vähän vääräänkin paikkaan. Muutamaan hetkeen siinä ei ollut niin kiva olla, mutta siitäkin selvittiin, Helander kommentoi.

Helander kertoi, että kuumageelin käytön taustalla ei ole mitään vammaa, vaan hän käyttää kuumasalvaa aina lämmittelyssä. 

Vaikka linimentti aiheutti irvistelyä jonkin aikaa, ei se enää vaikuttanut stadionilla. Hauskan episodin ansiosta suomalainen sai suunnattua ajatuksensa hetkeksi pois keihäänheitosta. Karsintapaikalla fokus oli taas oikeassa paikassa ja keihäs sai kyytiä. Heittoja tarvittiin vain yksi ja Helander sai säästeltyä energiaa huomiseen finaaliin. 

– Huono heitto se oli, mutta lensi riittävän pitkälle, Helander kommentoi kiskaisuaan.

– Asentoon meni, mutta siinä ne hyvät asiat ovat, Helander analysoi vähäsanaisesti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tv-kuvissa näkyi, miten suomalaisheittäjä manasi sen jälkeen, kun keihäs irtosi kädestä.

– Nilkka vähän pyörähti siinä heittovaiheessa. Se on ihan ok, Helander paljasti.

Helanderin tukijalan nilkka oli vahvasti teipattu jo ennen kisaa. Se on kuitenkin vakiotoimenpide, eikä nilkan suhteen ole mitään huolia.

– Minä teippaan sen aina ennen kuin heitän.

Huomisessa finaalissa Helander yrittää samanlaista taktiikkaa kuin onnistuneessa karsinnassa.

– Kyllä lähdetään heti ekalla ainakin yrittämään räjäyttää pankkia. Katsotaan miten käy, mutta ihan hyvältä näyttää ainakin tämän päivän perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat